Έχει κάνει η τεχνολογία καλύτερη την ζωή μας; στην μουσική θα λέγαμε πως  όχι

Η τεχνολογία παίζει πια σημαντικό ρόλο στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, όμως συνήθως όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη δύναμη υπάρχει και η αρνητική πλευρά.

Στην προκειμένη περίπτωση οι μόνιμες επεμβάσεις στην καθημερινή ζωή μας, κυρίως μέσω έχει σχέση με αυτήν όπως οι υπολογιστές, τα κινητά οι 'έξυπνες' συσκευές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξία για το μέλλον.

Είμαστε καλύτερα τώρα ή πριν; αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, σίγουρα πολλά πράγματα είναι πια πιο εύκολα για μας ενώ θετικές είναι και οι επιπτώσεις σε επιστήμες όπως η ιατρική και τόσες άλλες. Όμως δεν είμαστε πια μόνοι μας, μας ακολουθεί σε κάθε βήμα μας και μπορεί να επέμβει ακόμα και αρνητικά σε ενοχλητικό βαθμό.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει και λογικά στους νεότερους θα είναι κομμάτι από την ζωή τους ενώ δεν θα υπάρχει ποτέ η σύγκριση με το παρελθόν, αυτή η σύγκριση θα γίνει μόνο όταν θα φτάσουμε οριακά στο τέλος του κόσμου, γιατί τα πάντα έχουν αρχή και τέλος.

Ήδη αρκετοί κάτοικοι του πλανήτη είναι δεμένοι με την τεχνολογία την οποία θεωρούν φυσικό αγαθό και όχι κάτι που έφτιαξε ο άνθρωπος.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που αρνούνται να ζήσουν κάτω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, ειδικά αυτοί που είναι κάποιας ηλικίας, θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς τις τεχνολογικές εξελίξεις; λογικά όχι, οπότε ας τις απολαύσουμε γκρινιάζοντας.