Είναι η Κορεάτικη ποπ η καλύτερη της εποχής μας;

Από σχόλιο στο Facebook 

Εγώ πιστεύω ότι απλά με την kpop είσαστε ρατσιστές. Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι η καλύτερη ποπ μουσική την τελευταία δεκαετία δεν προέρχεται από USA / UK, ούτε από την Λατινική Αμερική ή τις παλιές καβάτζες της Γαλλίας / Ιταλίας, αλλά από την Νότιο Κορέα και - σε μικροτερο βαθμο - την Ιαπωνία. Όπως δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι η Αγγλική γλώσσα δεν είναι "cool" οπως στα 50s / 60s άντε και στα 70s. Πλέον "Cool" ειναι τα Ιαπωνικά (εξαιτίας των Anime και των videogames) και τα νοτιοκορεάτικα (εξαιτίας της kpop).

Σας ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι η αισθητική της kpop, δεν ακολουθεί τα δυτικά στερεότυπα της "rock" που επέβαλαν οι Millennials, αντιγράφοντας τους γονείς τους, τους Babyboomers και παρακάμοντας πλήρως την αισθητικη των GenXers. Και φυσικα ξεχνάτε επιλεκτικά όλη την αισθητικη της Glam Rock/metal των 1970s/1980s και το αδρόγυνο τύπο εκείνης της μακρινής - προ AIDS - εποχής, πάνω στο οποίο έχει στηριχθεί και η Ιαπωνική Rock (κυρίως στην Visual Kei μορφή της). Όσο για την kpop, απλά συνεχίζει την αισθητική των 1980s και 1990s στην Ευρώπη, με τους Candy Ravers, την street breakdance μόδα, την αντίστοιχη Urban, τα διάφορα boy / Girl Groups που απευθυνονται σε νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένους solo καλλιτέχνες που ειχαν ξεχωρίσει για την διαφορετικοτητά τους και κυρίως για τον χαβαλές τους (κάτι που οι babyboomers ποτε δεν μπορεσαν να συμπαθήσουν). Την αισθητική της kpop στις γυναίκες σήμερα, την συναντούσες παλαιότερα σε girl groups όπως οι 5 Star, οι EnVogue, οι Bananarama και οι Spice Girls, ή καλλιτέχνες όπως η Paula Abdul, η Betty Boo, η Sonia (Evans), η Jodi Watley, η Louise, κλπ. Αντίστοια τα κορεάτικα boybands εμπνέονται από τους Madness, τους Hall and Oates, διάφορα 1990s συγκροτήματα οπως nsynch / Backstreet boys / East 17, μην σας πω ακομα και από τους Osmonds ή τους Jacson 5 από τα 1970s. Και οι Solo καλλιτέχνες της kpop ή θα χαβαλεδιάζουν οπως οι MC Hammer / Vanilla Ice / Snoop Dog ή θα κλαψομουνιάζουν σαν τον Michael Bolton και τους αντίστοιχους.

Γενικά, η kpop συγκεντρώνει το σύνολο της pop μουσικής απο τα 1970s έως το μέσο της δεκαετίας του 2000. Και ολο αυτό ειναι χίλιες φορές καλύτερο απο οτιδηποτε έχει να παρουσιάσει ο δυτικός κόσμος τα τελευταία 20 χρόνια. Οι νοτιοκορεατες το συνέχισαν από εκει που οι Ευρωπαίοιο αναγκάστηκαν να το αφήσουν το 2008 (όταν η αμερικανική Viacom εξαγορασε ολα τα δίκτυα της Ευρώπης και άρχισε να προωθεί το τρισάθλιο προιόν της). Για αυτο και κυριάρχησαν. Χωρίς προστυχιές και προκλητικότητες. Μονο με καλή pop μουσική. Στο μόνο που μπορεις να πεις κάτι, είναι οτι δεν είναι δική τους αυτή η μουσική. Είναι αντίγραφο της ποπ μουσικης άλλων δεκαετιών. Ε, και; Το ίδιο δεν έκαναν και οι Ευρωπαίοι με την pop των Αμερικάνων για δεκαετίες; Ε, τώρα το κανουν αυτοί. και το κανουν καλά!

Labrokratis Athinaios