Θα μαζέψει ο Κασσελάκης τα συντρίμμια που άφησε ο Τσίπρας;

Ξαφνικά βγήκε από τον λήθαργο που είχε πέσει ο Αλέξης Τσίπρας και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πολλοί πριν από αυτόν είχαν πιστέψει ότι ήταν αναντικατάστατοι και ότι ανεξάρτητα από την αποχώρηση θα μπορούσαν να κάνουν ότι ήθελαν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Τσίπρας θέλει την εδραίωση του Κασσελάκη, αλλά να τον έχει υπό τον έλεγχο του, αυτό δεν έχει γίνει σχεδόν ποτέ στην πολιτική, ο Κασσελάκης μπορεί να μην είναι ο πολιτικός αστέρας, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά βλάκας σίγουρα δεν είναι, θα τα μάθει τα κόλπα και θα κάνει πέρα κάθε σχέση με τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας δεν περίμενε και τόση μεγάλη αντίδραση από τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όπως δείχνει, κανένα από τα σημαντικά στελέχη δεν θα μείνει δίπλα στον Κασσελάκη, μόνο ο Παππάς και όχι σίγουρα η Γεροβασίλη.

Η Αχτσιόγλου δεν θα μείνει, δεν είναι τόσο άσχετη, αφού αν μείνει τελείωσε η πολιτική πορεία της.

Ο Τσίπρας δεν την προσέγγισε αποδεικνύοντας ίσως ότι η σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη, με τον Τσακαλώτο, μάλλον δεν περίμενε ότι θα φύγει.

Από την άλλη ο Κασσελάκης σκέφτεται, ας φύγουν θα μου μείνει το κόμμα, οι επιδοτήσεις να κάνω ό,τι θέλω, πόσοι ψηφοφόροι θα φύγουν.

Οι ψηφοφόροι μόλις δουν ότι ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ θα την κάνουν προς τα εκεί, αφού βασικά αυτό που θέλουν είναι η εξουσία.

Ο Κασσελάκης αγνοεί μάλλον ότι στην Ελλάδα, όλοι οι πολιτικοί έχουν τον κόσμο τους με τα ρουσφέτια που κάνουν.

Όταν φεύγουν λοιπόν πρώην υπουργοί και βουλευτές που θα έχουν εξυπηρετήσει αμέτρητες χιλιάδες, αυτοί οι άνθρωποι, σε μεγάλο ποσοστό θα τους ακολουθήσουν, δεν θ μείνουν με τους ανθρώπους του Κασσελάκη που δεν έχουν επαφή, έτσι δουλεύει η κατάσταση, γιατί βγαίνουν οι Μητσοτάκηδες, είναι πρώτοι σ' αυτό. 

Ότι θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσει, το θέμα είναι αν ο Κασσελάκης δείξει ικανότητες και πείσει και φέρει κόσμο πίσω, γιατί τώρα από πού θα πάρει, από το ΠΑΣΟΚ; τους έχει πάρει όλους, από την ΝΔ, δύσκολο, μόνο από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη προς το παρόν. Τώρα αυτοί όμως του παίρνουν ψηφοφόρους.