Πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι με την επιτυχία των Beatles και Rolling Stones τo 2023;

Το 2023 είναι η χρονιά που Beatles και Rolling Stones κατάφεραν να έχουν από ένα νούμερο 1 άλμπουμ στην Αγγλία, οι Beailes την Παρασκευή θα έχουν σίγουρα την πρώτη θέση με ένα από τα 2 άλμπουμ συλλογές που κυκλοφόρησαν ξανά με περισσότερα τραγούδια 1962-66 και 1967-70 και οι Rolling Stones με το Hackney Diamonds.

Η τελευταία χρονιά που είχαν από ένα Νο 1 άλμπουμ δεν είναι και τόσο μακρινή, ήταν το 1994, οι Rolling Stones με το Voodoo Lounge και οι Beatles με το Live At The BBC.

Όσα από τα μέλη των δύο συγκροτημάτων είναι εν ζωή έχουν περάσει ή είναι γύρω στα 80 τους χρόνια, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στους νέους της εποχής μας που ασχολούνται με τα ονόματα που κυριαρχούν σήμερα και όχι αυτά που άκουγαν οι παππούδες τους.

Αυτό είναι μία βασική δικαιολογία γιατί οι νέοι έχουν απομακρυνθεί σήμερα από την μουσική. Οι εταιρείες εισπράττου χρήματα από πωλήσεις παλιών καλλιτεχνών και δεν ψάχνουν πια να βρουν καινούργιους, μόνο ότι έρχεται μόνο του μέσω Tik Tok και από άλλες πλατφόρμες.

Τα πράγματα θα χειροτερεύουν συνέχεια, σκεφτείτε ξαφνικά να σταμάταγε η επιτυχία της Taylor Swift, θα πάθαινε πατατράκ η δισκογραφία η οποία ουσιαστικά κινείται από αυτήν και λιγότερο από μερικούς άλλους.

Οι οργανισμοί που ασχολούνται με την μουσική αποκλείουν καλλιτέχνες λόγω πολιτικών φρονημάτων, όπως ο Morgan Wallen που έχει μεγαλύτερη επιτυχία, ακόμα και από την Taylor Swift και είναι εξαφανισμένος, πουθενά στα Grammy, ενώ πάντα έχουν ειδική μεταχείριση στα τσαρτ οι μαύροι για ισορροπία, μαύροι οι οποίοι δεν έχουν σήμερα τα ταλέντα που υπήρχαν στο παρελθόν.