Όλο και λιγότεροι τον αγαπούν, είναι ξένο σώμα στην αριστερά

Οι Έλληνες ψηφοφόροι σε μόνιμη βάση εδώ και πολλές δεκαετίες πάντα κάνουν τις λάθος επιλογές στο θέμα της πολιτικής.

Είναι θέμα απλής λογικής, σε όλο τον πλανήτη και σε όλη την ιστορία εξαιρετικά σπάνια κάποιο κόμμα σε δημοκρατικές χώρες έχει εκλεγεί για τρίτη τετραετία, υπάρχει πάντα η φυσική φθορά ακόμα και για τις καλύτερες κυβερνήσεις.

Ο Κασσελάκης ήλθε φυτευτός κατά δήλωση του ιδίου, από τον Αλέξη Τσίπρα και έβαλε ξαφνικά υποψηφιότητα μόλις γύρισε ο Αλέξης από την Αμερική.

Εδώ και μήνες ο Αλέξης, ο οποίος κάνει γκελ σαν άνθρωπος, αλλά από πολιτική δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες ικανότητες, είναι ένας φανατικός αριστερός από πλούσια οικογένεια, όπως συμβαίνει συνήθως με πολλούς από τους σύγχρονους αριστερούς οι οποίοι δεν ανήκουν βέβαια στην εργατική τάξη και από μικρός ήθελε να γίνει ο Έλληνας Τσε, όχι τυχαίο έδωσε το όνομα σε ένα από τα αγόρια του, δικαίωμα του βέβαια, αλλά όχι ασκήσεις σε μια Ευρωπαϊκή χώρα που χωρίς την βοήθεια της δύσης θα ήταν ανύπαρκτη.

Τώρα λοιπόν που ο Μητσοτάκης δείχνει να κάνει συνέχεια λάθη, είναι σχεδόν ανύπαρκτη η κυβέρνηση του, ήλθε ο Κασσελάκης να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα κοντά στην φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ, σωστή η σκέψη του, αλλά αυτό έπρεπε να το κάνει ο Τσίπρας το 2015, όταν εξελέγη, αν ήθελε να γίνει Ανδρέας, τώρα το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει και η χώρα έχει ανάγκη από μία αριστερά δυνατή, όχι από 2 μέτρια ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι, έστω και με άλλο αρχηγό η ΝΔ θα πάει για τρίτη τετραετία.

Ο Κασσελάκης είναι καπιταλιστής, δεν είναι βέβαια αριστερός, μην τρελαθούμε και δεν πονάει μια παράταξη η οποία ενσάρκωσε τα όνειρα εκατομμυρίων και ήλθε στην εξουσία, απλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ αριστερά για μια Ευρωπαϊκή χώρα και η νίκη ήλθε από την πίκρα που ένοιωθαν οι Έλληνες, όχι επειδή αγάπησαν ξαφνικά τον αριστερό τρόπο ζωής, όλοι με την Αμερική είναι ερωτευμένοι, υπάρχει ένα ψυχολογικό μπέρδεμα.

Επίσης κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι οι προσωπικές χυδαίες επιθέσεις στον Μητσοτάκη από τους φανατικούς του διαδικτύου, ήταν η αιτία της καταστροφής, το είπε κάπως στην αρχή ο Γ. Τσίπρας, πήγε να αλλάξει τα πράγματα η Αχτσιόγλου και ο Κασσελάκης, αλλά μόνο για μερικές ώρες, σαν να τους τράβαγε κάποιος το αυτί και αυτός ήταν μάλλον ο Αλέξης.

 

Ας περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά ο Κασσελάκης δεν ήταν καλή συνταγή, από πολλές πλευρές κι όμως τον υποστηρίζουν αρκετοί και πιστεύουν ότι θα τους φέρει στην εξουσία, μπορεί, έχει ικανότητες, σε 10-15, 20 χρόνια όμως, με άλλο κόμμα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.