Τι έμεινε τελικά από το εναλλακτικό ροκ του ΄80;

Θυμάμαι στον στρατό είχα γνωρίσει τον Πιέρρο, έναν χαρισματικό, ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο που ήταν φανατικός αριστερός σε μια εποχή επί χούντας που από πολιτικής πλευράς δεν μπορούσε να έχει κανείς φιλοδοξίες.

Προσπαθούσα να τον πείσω θυμάμαι να κάνει προσπάθειες να ενταχθεί σε άλλους πολιτικούς χώρους και όταν με την αξία του κατάφερνε να αποκτήσει αξιώματα, τότε να προσπαθούσε να επιβάλλει τα πιστεύω του που είχαν βέβαια την αθωότητα των νεανικών μας χρόνων.

Ο Πιέρρος που ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερος μου με είχε κάπως σαν υπό την προστασία του γιατί του άρεσαν οι συζητήσεις μαζί μου και τον τρέλαινε το ότι συνήθως τον κέρδιζα στο τάβλι παρ' όλο που ήταν καλύτερος μου.

Σε κάποια στιγμή πήρα μετάθεση και οι δρόμοι μας χώρισαν, είχα μια τηλεφωνική επαφή μαζί του για μερικά χρόνια και έμαθα ότι προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και έκανε μια καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση σε έναν από τους μεγάλους δήμους της χώρας μας.

Στην μουσική, ενώ εγώ και ο Πετρίδης έχουμε τα ίδια ακούσματα, ο Γιάννης στην δεκαετία του '80 έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εναλλακτική ροκ και το new wave από εμένα που μου άρεσαν, αλλά ποτέ δεν έπαψα να έχω όλα τα είδη το ίδιο, ακόμα και τα λαϊκά, γι' αυτό όποιος άκουγε τις εκπομπές του Γιάννη θα έχει διαπιστώσει ότι στην ουσία περιείχαν τα πάντα, όπως και το Ποπ  & Ροκ, αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας μας, ανοικτοί σε όλα τα είδη.

Το New Wave έκανε τον κύκλο του και ο Γιάννης παρέμεινε συναισθηματικά πιο πολύ δεμένος από εμένα μαζί του, εγώ το θεωρώ πια, εκτός μερικών εξαιρέσεων λίγο ξεπερασμένο.

Ερχόμαστε στα σημερινά, μερικοί με κατηγορούν γιατί γράφουμε για πράγματα που δεν έχουν σχέση με την μουσική και πάλι αυτό είναι το μυστικό, η χρήση θεμάτων που ενδιαφέρουν ή ψυχαγωγούν τον σύγχρονο άνθρωπο, η ζωή είναι μικρή και έχει τόσα πολλά μικρά μυστικά, ακόμα και τα ζώδια στην ώρα τους παίζουν τον ρόλο τους για χαλάρωση.

Πιστεύω στους ανθρώπινους χαρακτήρες των ζωδίων, όχι στις προβλέψεις, αν και πιστεύω στο πεπρωμένο, όλα προσπαθούμε να τα δέσουμε γλυκά για να σας ευχαριστήσουμε, δυστυχώς μόνο η μουσική πια δεν τραβάει.

Κάνω λίστες στο Spotify οι οποίες έχουν μικρή απήχηση, μα γέρασες, ναι γέρασα, αλλά πώς είμαστε η πρώτοι που σας παρουσιάζουμε κάθε νέο σημαντικό πράγμα από το 1975 και ο Πετρίδης ακόμα παλαιότερα, γιατί δεν βγαίνει ένας να ανακαλύψει πρώτος την νέα Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Lady Gaga, Taylor Swift και το αφήνει σε εμάς