Επιστροφή στην δεκαετία του '50. Η ακρίβεια αλλάζει τις διατροφικές μας συνήθειες

Πήγα πριν από μερικές ώρες στην λαϊκή γιατί έχω συνηθίσει να βρίσκω λαχανικά που μου αρέσουν σε τιμές που δεν είναι πάντα ακριβότερες από τα σουπεράρκετ, αλλά και να είναι σε περιπτώσεις όπως τα κολοκύθια οι τομάτες και μερικά ακόμα αξίζει ο κόπος.

Στην λαϊκή πουλάνε και ψάρια, σχεδόν πάντα πανάκριβα σε σχέση με κεντρική αγορά και σουπερμάρκετ, ήθελα όμως να πάρω μία φέτα από συγκεκριμένο ψάρι για τον εγγονό μου και ας το πλήρωνα 10 ευρώ, αντί για 6 που έχει στην αγορά.

Είδα ότι κάτι ταλαιπωρημένες τσιπούρες  τις είχαν 15 ευρώ, 15 ευρώ ενώ στην αγορά σε πολύ καλύτερη κατάσταση έχουν 7 και στα σουπερμάρκετ 8,30, άλλα βέβαια πουλάνε 14 και άλλο διαφήμιζε με 5,50 ευρώ σε προσφορά,

15 ευρώ, μια οικογένεια με 2 παιδιά θέλει 4 ψάρια, δηλαδή γύρω στα 30 ευρώ, όσο είναι σχεδόν 1 μεροκάματο.

Μας μιλάει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση για το ότι πρέπει να παταχθεί η ακρίβεια και η αντιπολίτευση ρίχνει τις ευθύνες στην ανίκανη όπως λέει κυβέρνηση που δεν μπορεί να βάλει στοπ στην ακρίβεια.

Έχετε καταλάβει τι έχει γίνει, άρχισε από την ενέργεια και τώρα πια έχουν ακριβύνει τα πάντα, από τα μανταλάκια μέχρι ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Μία είναι η λύση, τεράστια φορολογία στα κέρδη σε τέτοιο βαθμό που θα αποτρέπει τις εταιρείες να αυξάνουν τις τιμές και ας μεταφέρουν τις έδρες σε άλλες χώρες, να τους βάλει όμως τα δύο πόδια σε  ένα παπούτσι που λέμε, δεν πάει άλλο. όλοι αυξάνουν τις τιμές και συμπιέζουν τους μισθούς.

Ελάχιστοι πιστεύω έχουν μείνει με μισθούς που υπήρχαν πριν από 10 χρόνια, διώχνουν τους υψηλόμισθους, προσλαμβάνουν χαμηλόμισθους και αυξάνουν τις τιμές, τι ωραία, μέχρι να οδηγήσουν όλο τον πλανήτη σε αυτοκτονία..

Ας μεταφέρουν τις έδρες τους, έτσι κι αλλιώς όλοι προσπαθούν να κοροϊδεύσουν το κράτος, οι νέοι μας δεν δουλεύουν ή φεύγουν στο εξωτερικό. 

Μια χώρα με ελάχιστη παραγωγικότητα και μαύρη οικονομία που στηρίζει αυτούς που μόνιμα ζητάνε.  

Θυμάμαι στην δεκαετία του 50 παίρναμε μια φορά την εβδομάδα 4-5 μπριζολάκια αρνίσια για το καλή φαγητό της εβδομάδος, τώρα εκτός από τους λόγους υγείας, δεν μπορούν πολλοί να τα έχουν και για οικονομικούς λόγους.