Η θάλασσα στην Ελλάδα είναι ευλογία, κολύμπι και τον Οκτώβριο

Ο Έλληνας από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με την θάλασσα και η ιστορία μας, ακόμα και σαν μυθολογία την έχει ψηλά σε κάθε ιστορία.

Η ναυτιλία πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των Ελλήνων, αλλά εκείνο που είναι πραγματικά απολαυστικό είναι το ότι μπορούμε σαν λαός να απολαμβάνουμε την θάλασσα ίσως και 7 μήνες τον χρόνο κολυμπώντας στις απέραντες ακρογιαλιές μας.

Προχθές το απόγευμα ο εγγονός μου παρατήρησε ότι ένα τζιτζίκι τραγουδούσε στις 24 Οκτωβρίου, αν είναι δυνατόν σαν να είμαστε στην Αφρική.

Άρχισα τα μπάνια αργά τον Ιούνιο, λόγω υποχρεώσεων με τα παιδιά, αλλά μπορώ να σας πω το εξής. μία πνευμονική εμβολή πριν από 3 χρόνια μου έχει αφήσει μία ευαισθησία στους πνεύμονες και με κάθε κρύωμα που αρπάζω δεν νιώθω όπως πριν.

Από την άνοιξη λοιπόν είχα έναν επίμονο βήχα, ο οποίος δεν είχε εμφανή δικαιολογία, πήγα σε πνευμονολόγο, μου είπε είσαι εντάξει, αλλά μου έδωσε και ένα φάρμακο για ένα μήνα, μου πέρασε για λίγο, αλλά τίποτα, εκεί ο βήχας επέμενε.

Μόλις πήγα στην Σαλαμίνα και έκανα το πρώτο μπάνιο, ο βήχας εξαφανίσθηκε μαχαίρι, δεν μπορεί να είναι τυχαίο, η θάλασσα παίζει σημαντικό ρόλο στο αναπνευστικό μας.

Όλο τον Οκτώβριο ήταν αρκετά ζεστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που κολυμπούν ακόμα, χαμένοι δεν θα βγουν.

Video Url