Ο Κασσελάκης νομίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το Ελληνικό House Of Cards

Η τελευταία ευκαιρία του Κασσελάκη θα είναι να πείσει αύριο την Αχτσιόγλου, αν δεν το πετύχει, δύσκολα θα αποφύγει την διάσπαση του κόμματος και την μετάλλαξη του σε ένα κόμμα στελεχών Β' κατηγορίας που δεν θα έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε.

Τι ποσοστό θα αντιπροσωπεύει με εκλογικούς όρους, μπορεί και λιγότερο από 7%, και αυτό γιατί αυτοί οι οποίοι πίστεψαν στην δυναμική του σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς την στήριξη του πραγματικού ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα κόμμα που δεν θα εκπροσωπεί απόλυτα ούτε την κοινωνική ομάδα με την οποία είναι ταυτισμένος, αφού δεν τον εγκρίνουν όλοι.

Η Σημερινή σφυγμομέτρηση που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 12% δεν μπορούμε βέβαια να πούμε ότι είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας, αλλά όπως τα ποσοστά μπορεί να είναι καλύτερα, μπορεί να είναι και χειρότερα, πάντως ο αρχικός ενθουσιασμός για το τι μπορεί να πετύχει ο Στέφανος έχει χαθεί.

Έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και όχι να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις, επίσης δεν μπορείς να διαγράψεις ένα ολόκληρο κόμμα.

Μπορεί αρκετοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ να είναι περιφερόμενοι όπου μυρίζει εξουσία, αλλά αυτό το σενάριο με τον Κασσελάκη δεν δείχνει να τους βγαίνει.

Οι Πασόκοι θα μείνουν χωρίς στέγη αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θα τους θέλει πίσω, αφού οι περισσότεροι είναι καμένοι, αυτοί που συμφώνησαν να κάνουν κυβέρνηση με τον Καμένο, το έκαναν γιατί υπήρχε η εξουσία, τώρα με τον Κασσελάκη δεν έχουν κίνητρο και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Γενικά όλα αυτά που προσπάθησαν και πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια τα ικανά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο Κασσελάκης τα τινάζει στον αέρα γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού στην ουσία είναι ένα τίποτα στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

 

Πώς εξελέγη; οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ήταν αφοσιωμένοι στην τηλεόραση και τα ρεάλιτυ και τα έβλεπαν όλα όπως συμβαίνουν στις ταινίες, η ζωή όμως είναι διαφορετική.