Γιατί ο Κασσελάκης θα κερδίσει το Survivor στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε μέρα οι εξελίξεις παρομοιάζουν την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με ένα πολιτικό Survivor με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να φέρνουν σαν νικητή της κρίσης τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος σαν πρόεδρος έχει τα κλειδιά του κόμματος και διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις.

Ο Τσίπρας ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα αρχικά ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο δεν μιλάει γιατί προφανώς έχει τους λόγους του.

Οι αποκαλύψεις όμως από τους πρώην συνεργάτες του μπορεί να του προκαλέσουν εμπόδια στα μελλοντικά του σχέδια.

Η επιλογή του, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και είναι αποδεκτός από το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έχουν παραμείνει ακόμα στο κόμμα και οι οποίοι δεν είναι απίθανο να φλερτάρουν και με μονοψήφιο ποσοστό.

Ο Κασσελάκης δείχνει ότι θα επικρατήσει γιατί ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο, μιλάμε για μεμονωμένες αντιδράσεις και ομάδες από 3-4 στελέχη χωρίς ιδιαίτερη δυναμική, όλοι τους είναι μικρές παρέες, αν είχαν ενωθεί κάτω από έναν αρχηγό, σίγουρα θα είχε πρόβλημα.

Πονηρή είναι η διατύπωση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Κωτσακά ο οποίος είπε ότι .«Για να επιληφθούμε ως Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει παραπομπή (…) Το ίδιο ισχύει αν την παραπομπή την κάνει οποιοδήποτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», δηλαδή μπορεί ένα μέλος να παραπέμψει τον Κασσελάκη, αν ναι τότε θα τον διώξουνε.

Έχουν σκόπιμα μπερδεμένο το καταστατικό του κόμματος για να το φέρνει όμως ο αρχηγός στα μέτρα του και έτσι αυτό μάλλον δεν θα ισχύει.