Εσείς σε ποιον από τους τέσσερεις ΣΥΡΙΖΑ ανήκετε;

Υπάρχουν 4 ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν γίνουν σύντομα ένας, το μέλλον θα είναι αβέβαιο
Δεν έχουν συνέλθει ακόμα τα περισσότερα από τα στελέχη που ανήκουν στον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ ή αν θέλετε αυτόν που ξέραμε πριν από την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη που θέλει να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την φιλοσοφία του Batman και να περάσει στους ψηφοφόρους του ένα κομμάτι της Αμερικάνικης κουλτούρας που μοιραία είναι ενσωματωμένη μέσα του.

Ο Κασσελάκης δεν είναι όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου που αν και έμεινε στην Αμερική πολλά χρόνια δεν είχε χάσει καμία από τις Ελληνικές του συνήθειες, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι Έλληνες που πήγαν στην Αμερική στις δεκαετίες '50, και '60, τα παιδιά τους ήταν πιο κοντά στην Αμερική από την Ελλάδα.

Όσο και να προσποιείται σε μερικές περιπτώσεις, η ζωή στην Αμερική έχει αφήσει τα σημάδια της αν και ομολογουμένως μαθαίνει γρήγορα και προσαρμόζεται, έστω φαινομενικά σ' αυτά που θέλει το κοινό.

Ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ των ευκατάστατων αριστερών οι οποίοι δεν συμπαθούν την Αμερική, τους αρέσει όμως ο Αμερικάνικος τρόπος ζωής, αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα πάρουν απόλυτα την θέση της Αμερικής σε διεθνή ζητήματα, τους βλέπουμε στα πάνελ στην τηλεόραση όπου πάντα είναι εναντίον του Ισραήλ, δεν κατηγορούν τους Ρώσους, υποστηρίζουν παράνομους μετανάστες και ότι δεν είναι δυτικό και πιστεύουν στην επανάσταση που θα εξαφανίσει την κακιά δεξιά εντελώς από την χώρα, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θέλει ο κόσμος που τον ακολουθεί και προϋποθέτει μηδενικούς φόρους, ή ανοχή στην φοροδιαφυγή, προσλήψεις στο δημόσιο και βέβαια κι εδώ εξαφάνιση εντελώς του Μητσοτάκη, που είναι ο απόλυτος εχθρός, έστω και χωρίς εκλογές, απλά να φύγει ή να ην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του σαν πολιτικός.

Ο 4ος ΣΥΡΙΖΑ και ο πιο επικίνδυνος είναι αυτός που έχει αμολήσει στο διαδίκτυο ο Πολάκης και η παρέα του και οι οποίοι αν και εκπροσωπούν μικρό ποσοστό, το πολύ 5% του εκλογικού σώματος, έχουν τέτοιο συντονισμό, ειδικά στο Twitter που δίνουν την εντύπωση σε όσους δεν ξέρουν, ότι είναι η πραγματική πλειοψηφία, στις εκλογές βέβαια βλέπουμε την ψεύτικη αυτή εικόνα.

Αν δε βρεθεί ένας τρόπος να έλθουν πιο κοντά όλοι αυτοί θα έχουμε δράματα στο μέλλον και χαμένοι θα είναι οι αγνοί αριστεροί που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενσαρκώνει τα όνειρα τους για ένα κόσμο που ονειρεύονται.