Πώς ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να κυβερνά για 20 χρόνια

Είναι αμφίβολο το αν ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν την αυτοκριτική τους για το τι ήταν αυτό που τους οδήγησε σε τροχιά εκτός εξουσίας, μάλλον δεν θα το κάνουν ποτέ, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν καταλάβει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και όμως τους τα είπε από την πρώτη μέρα ο άλλος Τσίπρας, ο οποίος όμως μετά, όπως όλοι τα μάζεψε και τώρα είναι μια χαρά στο κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε σε πολλά να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου και σε πολλά τα κατάφερε, όμως αυτό που δεν κατάφερε ήταν το να αλλάξει νοοτροπία και να μπει στο πετσί του Ανδρέα και να λέει αυτά που έλεγε ο Ανδρέας, αλλά να κάνει άλλα, όπως ο Ανδρέας που άλλα έλεγε στους Έλληνες , άλλα στους Αμερικάνους και άλλα στους υπόλοιπους λαούς γιατί ήταν πανέξυπνος  και βέβαια φίλος της δύσης.

Ο Τσίπρας και η παρέα του ζούσαν και ζούνε με την ιδέα της Κούβας και του Τσε Γκεβάρα, της ωραίας Αμερικής και των κακών Αμερικανών και των φίλων μας των Ρώσων που πολεμάνε την κακιά δύση.

Μόνιμα αγανακτισμένοι  έκαναν ακριβώς αυτά που τους γράφουν οι φίλοι τους στο διαδίκτυο υιοθετώντας στην ουσία τοξικά συνθήματα του τύπου γ Μητσοτάκη, και την τακτική Πολάκη, η οποία αρέσει σε πολλούς, αλλά κανείς λογικός δεν θα την υιοθετούσε.

Όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να πάρει πιο ήπια γραμμή, σε λίγες ώρες έκανε διορθωτική δήλωση. Ο Κασσελάκης το κατάλαβε και έγινε κι αυτός μέρος του παιχνιδιού, διαφορετικά θα τον φάνε, είναι σαν τα πρωινάδικα που νομίζουν ότι αυτά που λένε τα υιοθετεί και η πλειοψηφία του λαού, ενώ στην πραγματικότητα τα εγκρίνουν ελάχιστοι και απλά γελάνε.

Αυτοί που σχεδιάζουν όμως την πολιτική στην TV έχουν συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις οι οποίες δεν ταιριάζουν, σήμερα τουλάχιστον με τις απόψεις της πλειοψηφίας. 

Ο Τσίπρας δεν θέλησε να υποχωρήσει, ήθελε να κα΄νει το ΠΑΣΟΚ, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς Πασόκος όμως δεν είναι αυθεντικός Συριζαίος, γιατί ο Τσίπρας πιστεύει στην αριστερά παλιάς κοπής με Κούβα, Τσε και ανάλογα, το ίδιο και η Αχτσιόγλου, ο Πολάκης που έχει περάσει από ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλοί άλλοι, ο Κασσελάκης απλά προσαρμόσθηκε γρήγορα γιατί είναι έξυπνος και ίσως έχει και καλούς συμβούλους.

Στον Τσίπρα αρέσει η Αμερική, όπως σε όλους τους Έλληνες, δεν εγκρίνει όμως την πολιτική της, την θέλει για διακοπές, κανείς Συριζαίος, σε αντίθεση με τους Κομμουνιστές,  δεν συγκινείτε από την Μόσχα.

Ωραία η ζωή δίπλα στους μεγάλους ηγέτες, αλλά αν δεν κάνεις τα χατίρια τους το μέλλον σου είναι αβέβαιο.

Ο Έλληνας πεθαίνει για αριστερίλα, θέλει όμως να ζει σαν καπιταλιστής με χρήματα, δεν είναι τυχαίο το ότι αν το ψάξεις τα περισσότερα ΜΜΕ δεν συμπαθούν το Ισραήλ, αλλά τους Παλαιστίνιους, όπως συμπαθούσαν τον Σαντάμ, τον Καντάφι και άλλα λουλούδια, εξέλεξαν δε ή έδωσαν καλά ποσοστά στους εκπροσώπους κομμάτων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ποσοστά που δεν παίρνουν τα πιο μετριόφρονα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη.,.