Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επιμένει να προσχωρήσει σ΄αυτόν το ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός πρέπει τώρα πια να πάει στο ΠΑΣ0Κ

Το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει την δυναμική να φτάσει ή να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τις προοπτικές με ορισμένες αλλαγές να επανέλθει δυναμικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας γιατί δεν είναι λίγοι οι πρώην οπαδοί του οι οποίοι θα επέστρεφαν στο κόμμα αν έβλεπαν προοπτικές εξουσίας.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έβγαλε μόνος του τα μάτια του και δεν αξιοποίησε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ελληνικός λαός πιστεύοντας και ακόμα το πιστεύουν πολλοί, όπως ο Πολάκης, η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος κα. ότι ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν πιο αριστεροί και από τους φίλους του ΚΚΕ και θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης.

Από τότε που έδειξε αυτή την επιθυμία του ο πρώην αρχηγός τους, ο κόσμος πάει όλο και πιο δεξιά και πήγε στο συνέδριο της αριστεράς και είπε ότι εξαφανίσαμε την ακροδεξιά, αλλά παράλληλα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν 3 ακροδεξιά κόμματα στην Ελληνική βουλή, δηλαδή μπερδεμένα πράγματα.

Ο κόσμος πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, όχι για να φέρει ξανά στην επικαιρότητα την εποχή του Τσε Γκεβάρα και να διώξει τους 'κακούς Αμερικάνους'.

Η αριστερή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πια πολύ μπερδεμένη για να πετύχει και δεν είχε συγκεκριμένη ταυτότητα, όλη η αντιπολίτευση στηρίχθηκε στους φίλους του στο διαδίκτυο με προσωπικές επιθέσεις στον Μητσοτάκη και το σύνθημα Μητσοτάκη γ  πράγμα που αποδείχθηκε λάθος και είναι επιλογή του ύφους του Πολάκη, που αρέσει σαν ατάκα στους φανατικούς, αλλά δεν αρέσει στους απλούς ψηφοφόρους.

Η εκλογή του Κασσελάκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ο κόσμος κουράστηκε γρήγορα με τις ατάκες του και μάλλον η νέα τακτική είναι να μην μιλάει πολύ, αφού ότι πει συνήθως σχολιάζεται αρνητικά από τον κόσμο, είναι άπειρος και δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία του σύγχρονου Έλληνα, σε αντίθεση με τον Τσίπρα που αυτό ήταν το πλεονέκτημα του.

Ποτέ βέβαια δεν θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ, όμως είναι απίθανο να δει ξανά τις μέρες δόξας που έζησε, θα αργοσβήνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αφού στερείτε βάσης, όπως το ΠΑΣΟΚ που δεν ξεχνιέται εύκολα.