Radiohead - ‘’Blow Out’’. ..είναι, αυτή η διαχρονική, κατά καιρούς ροκ , ή εναλλακτική, που δεν ‘’σβήνει’’..

Radiohead    -   ‘’Blow Out’’.
..είναι, αυτή η διαχρονική, κατά καιρούς
γ……ρόκ , ή εναλλακτική, που δεν ‘’σβήνει’’..

..ένα τραγούδι, πάνω στην νεότητά τους-μας, που μας έκανε να το προσέξουμε..
και είναι σε ένα ωραίο τους λάιβ βίντεο. έχει κάτι, πολλά. στίχους-νόημα, μελωδία, παίξιμο, ήχους, σπέις, ντάρκ, γκράντζ, ροκ δύναμη και όλα αυτού τα συνακόλουθα κ.α..(και κλείσιμο, εκτός τραγουδιού,του  Τομ Γιόρκ , προσφώνησης γνωστής GB λέξης).

 

Video Url

(Στέκομαι στο μουσικό) ,- έχουν και αυτοί, ως GB συγκρότημα-,  για άλλη μια φορά, αυτό το μοναδικό, μουσικό Βρετανικό μουσικό ταμπεραμέντο, δίνοντας πολλές μουσικές εναλλακτικές, με τα μοναδικά  γυρίσματά τους ,μη βαρετά, ή μονότονα επαναληπτικά ήχων,(έστω γι αυτό το τραγούδι) , όπου ανέκαθεν, ακόμη και αν κάτι ,έχει  βάσεις από αλλού, έχουν τον τρόπο τους να το δημιουργούν αλλιώς και να το επιστρέφουν ακόμα και με.. αποβάσεις. Στον διαχρονικό αυτόν μοναδικό Βρεττανικό ρόκ ήχο, ίσως έχει παίξει μεγάλο ρόλο, πέρα από το πάθος τους και την μουσική κουλτούρα τους, η αγάπη τους στην παραδοσιακή τους μουσική, επίσης η κλασσική, ακόμη και σε βάθος τριών τεσσάρων αιώνων.
Ένα τραγούδι εδώ, όπου ανάλογα τις στιγμές , μπορεί να το ακούσεις και πέντε φορές συνεχόμενο. Είναι του 1993, από το ντεπούντο άλμπουμ Pablo Honey,το τελευταίο,12ο τραγούδι.

Αυτοί οι Radiohead μου άρεσαν. Μετά το τρίτο άλμπουμ τους,(των αυτιών μου πάντα άποψη) μου έλλειψε αυτή η ανερχόμενη δυναμικότητα των ρόκ ήχων.

Δεν επιχειρώ να χαρακτηρίσω πόσο σπουδαίο ή σούπερ γκρούπ ήταν, είναι, μετέπειτα . το αφήνω στην δική σας άποψη. Υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες.

*(, ως ακροατής, όπως εσείς, αυτές είναι οι απόψεις μου. μέσα στην τρέλα και παραλογισμό της εποχής, είναι προτιμότερο, αντί άλλων , έστω στο διαδίκτυο, καλύτερα και πιο υγιή, να ακούμε μουσική. παρακαλώ ελεύθερα, αναφέρεται τα δικά σας σχόλια και απόψεις, για αυτό το συγκρότημα ή το τραγούδι (σηκώνει κουβέντα), αλλά και στα σχόλιά μου.  συγχωρέστε με αν δεν κάνω ποτέ follow up , αλλά δεν χρησιμοποιώ, δεν γνωρίζω (ακόμα), ενεργό φου μπου, λινκεν ντιν-νταν-ντεν κλπ.etc.
 

Video Url