Μπορεί να γίνει η μαρίδα καρχαρίας;

Υπάρχουν πολλές παροιμίες που ταιριάζουν απόλυτα στην σημερινή πραγματικότητα που ζουν οι φίλοι και οπαδοί συγκεκριμένου κόμματος, όπως ας πούμε ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, όμως απέχουν οι παροιμίες από την πραγματικότητα και συχνά έχουν περισσότερο σχέση με τα παραμύθια.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απλά ένα πείραμα του κινήματος Woke ή αν θέλετε Cancel Culture, το οποίο θέλουν να επιβάλουν σε όλο τον πλανήτη και άρχισε βέβαια από την Αμερική με τον πιο ανίκανο ίσως πρόεδρο στην Αμερικάνικη ιστορία ο οποίος ενώ έβαλε τις βάσεις και συνέβαλε δίνοντας εντολές  στον θάνατο εκατομμυρίων ίσως ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, βραβεύτηκε και με το βραβείο νομπέλ.

Οι τρείς πυλώνες που ελέγχουν πια σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ δεν αφήνουν τίποτα να ξεφεύγει από τους στόχους τους.

Η Ελλάδα είναι μία αδύναμη οικονομικά χώρα και μπορούν άνετα να πειραματισθούν. Οι τιμωρίες και περιορισμοί που μας επέβαλλαν με τα μνημόνια είχαν σαν στόχο τον παραδειγματισμό άλλων χωρών οι οποίες εκείνη την εποχή ήταν έτοιμες να μπουν στην ΕΕ.

Όχι δεν μας άξιζαν οι τιμωρίες αφού πάντα ήμασταν και είμαστε ένας λαός μπάχαλο, αλλά γιατί δεν έκαναν το ίδιο ας πούμε στην Ιταλία ή την Ισπανία.

Το ίδιο και τώρα θέλουν να δοκιμάσουν μια νέα κατάσταση, την οποία βέβαια δεν θα δεχόντουσαν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί.

Θα το πετύχουν; όλα είναι πιθανά, όπως μου έλεγε μία φίλη δεν θα είναι η πρώτη φορά για την χώρα μας, ας μην γράφω ονόματα και γίνω κακός με τους δήθεν φίλους της πολιτικής που είναι παράλληλα και εισαγγελείς.