Μετά τις πρώτες χαρές, η επικράτηση του Κασσελάκη δεν θα είναι εύκολη, έως αδύνατη

Η εντυπωσιακή πρωτιά του Κασσελάκη στην πρώτη Κυριακή δεν σημαίνει αυτόματα και την νίκη του στην δεύτερη. 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τον ψηφίσουν όλοι όσοι τον ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή και περίπου ένα 6% από τους ψηφοφόρους των Τσακαλώτου, Παππά και Τζουμάκα, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί αυτοί ανήκουν στο βαθύ ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα θέλουν να παραδώσουν το κόμμα τους.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές, αυτοί που δεν τον ψήφισαν έχουν πάθει σοκ, δεν το περίμεναν και θα τον αποδεχθούν σαν αρχηγό αφού στην ουσία θα είναι σαν να χάνουν το κόμμα τους επειδή ξέχασαν να το δηλώσουν στην αρμόδια αρχή.

Βλέπω πιο πιθανή μια νίκη της Αχτσιόγλου η οποία όμως θα ηγηθεί πια μιας πληγωμένης παράταξης στην οποία θα ξέρει ότι δεν είναι η πλειοψηφία.

Ο κόσμος που δεν είναι μέλος του κόμματος δείχνει ότι βρίσκει ενδιαφέρον στην εκλογή του Κασσελάκη, όπως βρίσκει ενδιαφέρον στα διάφορα Reality.

Χαμένη η χώρα που δεν θα έχει πια αντιπολίτευση γιατί και οι δύο έχουν τις αδυναμίες τους, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα ψάχνει άγνωστο για πόσο να βρει κι αυτό τον δρόμο του.

Η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες στα επόμενα χρόνια, αν συνεχισθούν δε και τα φυσικά φαινόμενα, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.