Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κυριαρχήσει επί της φύσης η οποία εκδικείται

Στην Θεσσαλία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα ο άνθρωπος με επεμβάσεις του έχει καταργήσει ποτάμια, ρέματα και λίμνες αλλάζοντας το φυσικό περιβάλλον και βάζοντας εμπόδια στην κυκλοφορία του νερού που ακολουθεί πάντα την φυσική πορεία του προς την θάλασσα ή τις λίμνες μέσω των ποταμών που έχει φροντίσει να δημιουργήσει η φύση.

Ένα μεγάλο κομμάτι από τις πόλεις μας είναι όμως κτισμένο παράνομα πάνω σε μέρη που εμποδίζουν την κυκλοφορία του νερού και αυτό μοιραία μας εκδικείται.  

Αμέτρητες είναι οι παράνομες κατοικίες πάνω σε κοίτες ποταμών ή ακόμα και μέσα σε ρέματα και όμως η πολιτεία ποτέ δεν έχει πάρει μέτρα και να τιμωρήσει όλες αυτές τις παρανομίες με τον πιο λογικό τρόπο, να τα γκρεμίσει.

Πολλοί από εμάς μπορεί να είμαστε κάτοικοι σε τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς όμως έρχεται μια μέρα που αυτό που δεν κάνει η πολιτεία, το κάνει η ίδια η φύση που ζητάει πίσω τον φυσικό της χώρο.

Στα επόμενα χρόνια ανάλογα φαινόμενα με αυτά της Θεσσαλίας θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας και ειδικά στην Αττική που ένα μεγάλο κομμάτι της είναι κτισμένο σε απαγορευμένους χώρους. 

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν ξεχνώ τις πλημμύρες του 1961, 1977 και 1994.