Κώστας Ζουγρής, Γιάννης Πετρίδης στo Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς μιλούν για τους Pink Floyd

Σε μία εξαιρετικά σπάνια κοινή τους εμφάνιση σε δημόσιο χώρο, η προηγούμενη είχε γίνει πριν από 15 χρόνια, ο Πετρίδης και ο Ζουγρής θα θυμηθούν τους ήρωες του Progressive Rock με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του ιστορικού άλμπουμ τους Dark Side Of The Moon το οποίο ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους και συνεχίζει να συγκινεί μικρούς και μεγάλους, ενώ σίγουρα μπορεί να ενταχθεί στην ενότητα που προσδιορίζουμε σαν κλασική μουσική.

Ο δήμος Κηφισιάς πάντα ενδιαφερόμενος για τα καλλιτεχνικά δρόμενα στην καθημερινή ζωή του πλανήτη αγκάλιασε αμέσως την ιδέα για την εκδήλωση και θα γιορτάσει μαζί με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις το φαινόμενο αυτού του άλμπουμ.

Ο Roger Waters, από τους βασικούς δημιουργούς του Dark Side Of The Moon θα κυκλοφορήσει μία νεότερη εκδοχή του δίσκου τον Οκτώβριο. KZ

Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου,

ώρα 20:00,

Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνιου, Κηφισιά

Αφιέρωμα στους Pink Floyd και στα 50 χρόνια του Dark side of the moon

Ένα μεγάλο αφιέρωμα σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα και άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

1ο μέρος της εκδήλωσης:

Παρουσίαση- Συζήτηση

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης θα μιλήσουν για τους Pink Floyd και το Dark side of the moon οι:

- Γιάννης Πετρίδης

- Κώστας Ζουγρής (μουσικοί παραγωγοί της παλαιότερης και πιο επιδραστικής, μουσικής εκπομπής του ραδιοφωνικού της ΕΡΤ και του site www.apotis4stis5.com)

&

- Franka Wright (γυναίκα του Richard Wright των Pink Floyd)

Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο Σταύρος Ζαπάντης, Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και διοργανωτής του Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων.

Θα μας μιλήσουν για το συγκρότημα που άλλαξε την ιστορία της μουσικής καθώς και για το ιστορικό αυτό άλμπουμ που φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και εξακολουθεί να αποκτά νέους φίλους από όλες τις ηλικίες.

2ο μέρος της εκδήλωσης:

Συναυλία

Οι Lunatics, που θα απολαύσουμε live, είναι μια Tribute μπάντα, που σκοπό έχει να παρουσιάσει ζωντανά διάφορα έργα των Pink Floyd, με σεβασμό στο ύφος και το στυλ του δημιουργού.

Το μουσικό μέρος της συναυλίας θα συνοδεύσουν οι εντυπωσιακοί φωτισμοί των Pink Floyd και σε γιγαντοοθόνη τα βίντεο που εμφανίζονται στις συναυλίες τους.

Στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του θρυλικού αλλά και κλασσικού πλέον album “The Dark Side of the Moon”, οι Lunatics θα μας παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα που θα περιέχει όλα τα τραγούδια αυτού του album και στη συνέχεια τραγούδια από άλλα γνωστά album όπως το The Wall, Wish you were here, Animals κ.α.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι Ελεύθερη

#kifissia #Kifisia #neaerythrea #ekali

Video Url