Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον άνεμο

Το πιο πεζό είναι ίσως το να σε βοηθήσει να διώξεις τα ενοχλητικά κουνούπια, όμως θα μπορούσες εύκολα να χαλαρώσεις και να τον αφήσεις να σε οδηγήσει σε όλες τις απόκρυφες γωνιές της γης, ακόμα και εκεί  που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του άνθρωπος.

Μπορείς να τραγουδήσεις μαζί του και ίσως καταφέρεις να προκαλέσεις τις σειρήνες να σου κάνουν φωνητικά.

Καλό είναι να μην προσπαθήσεις να τον φέρεις σε δύσκολη θέση γιατί σίγουρα είναι πιο δυνατός από εσένα και αν θυμώσει τα πράγματα θα είναι ιδαίτερα δύσκολα.

Ένα ελαφρό αεράκι θα σε βοηθήσει να θυμηθείς ανέμελες στιγμές από όλες τις εποχές του χρόνου και τοποθεσίες που ίσως είναι πια ξεχασμένες στα βάθη του μυαλού σου.

Αν και μπορεί να ήταν λίγο δύσκολο να το χωνέψεις, ακόμη και οι Ανέμοι έπρεπε να αναφέρουν σε έναν μπαμπά θεό. Οι τέσσερις Ανέμοι μαζεύονταν κατά καιρούς στο σπίτι του Αιόλου, του Φύλακα των Ανέμων, και υποκλίνονταν στον ευάερο κυβερνήτη τους.

Ποτέ μην σκεφτείς να έλθεις σε κόντρα με τον άνεμο είναι σίγουρο ότι θα έλθεις σε δύσκολη θέση, ειδικά αν την στιγμή που α το κάνεις είσαι μέσα στην θάλασσα. Ο συνδυασμός ανέμων και τα κύματα που προκαλεί ο αέρας στην θάλασσα είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα στην φύση, όμορφα αν δεν κινδυνεύεις, αλλά ότι χειρότερο αν είσαι στο πέλαγο έρμαιο των κυμάτων.

Η μανία των ανέμων, σε συνδυασμό με την φωτιά είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί και δυστυχώς το ζούμε συχνά σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. 

Το τραγούδι των ανέμων εύκολα μπορεί να σε παρασύρει σε λάθος εκτιμήσεις, μην παρασυρθείς όμως, προσπάθησε να προφυλαχθείς.

Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια για τον άνεμο, ένα από τα πιο όμορφα Ελληνικά είναι αυτό του Στέφανου Κορκολή.

 

Video Url