Τα μυρμήγκια, ο καύσωνας και η κλιματική αλλαγή

Πριν από λίγο τόλμησα και βγήκα για λίγο έξω ενώ η θερμοκρασία έδειχνε 36 βαθμούς. Αρκετή η ζέστη αλλά σε καμία περίπτωση ακόμα δεν θυμίζει τους 45 βαθμούς που συναντήσαμε στο παρελθόν στα καλοκαίρια που βρεθήκαμε στην Αριζόνα.

Θυμάμαι σε μία βόλτα στην έρημο πήγα με σαγιονάρες και αργότερα έμαθα ότι εκεί κυκλοφορούσαν τερμίτες.

Στην Αθήνα τα αθώα μας μυρμηγκάκια έχουν αποσυρθεί από την καθημερινή εργασία και απολαμβάνουν την δροσιά της φωλιάς τους.

Μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος ήταν γεμάτος βροχές ότι δεν θα είχαμε καλοκαίρι φέτος και θα την βγάζαμε με βροχές αφού το κλίμα έχει αλλάξει και μπορεί να πηγαίναμε και για σκι μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ξαφνικά τα πάντα αλλάξανε και από το χειμωνιάτικο καλοκαίρι βρεθήκαμε στα πιο θερμό καλοκαίρι στην σύγχρονη ιστορία και οι κακές κυβερνήσεις που δε παίρνουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή ήλθαν στο προσκήνιο.

Αν ψάξεις την ιστορία του πλανήτη υψηλές θερμοκρασίες υπήρχαν και τότε που δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα, ο πλανήτης έχει τις διακυμάνσεις του στην θερμοκρασία και όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Η ενέργεια που χρειαζόμαστε προκαλεί μόλυνση στο περιβάλλον και κάνει δύσκολη την ζωή στις πόλεις, αλλά κίνδυνος για τον απέραντο πλανήτη ο οποίος στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι ακατοίκητος, δεν υπάρχει.

όσοι έχουν προβλήματα υγείας πρέπει να προσέχουν, αν μπορούν να μην κυκλοφορούν και θα περάσει και σε 40 μέρες σχεδόν θα έλθει το φθινόπωρο και θα νοσταλγούμε το καλοκαίρι.