Τι κάνεις; ακούω μουσική, γιατί έχεις κάποιο πρόβλημα;

Όσοι υπήρξαν έφηβοι στον περασμένο αιώνα έχουν συνδέσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους με την μουσική
και πολλούς από τους καλλιτέχνες που είχαν απήχηση μέσω κυρίως του ραδιοφώνου, ενώ υπάρχου αρκετοί που έχουν παρακολουθήσει συναυλίες με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Η μουσική ήταν προτεραιότητα και πάντα στην καθημερινή  ζωή των νέων κάθε εποχής, τα δωμάτια του κάθε νέου συχνά φιλοξενούσαν  αφίσες με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, σίγουρα θα είχατε κι εσείς κάποια προτίμηση.

Δύσκολα θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τους νέους της εποχής μας οι οποίοι δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για την μουσική, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, εκτός από τα μεγάλα ονόματα αγνοούν τους περισσότερους από τους καλλιτέχνες που έχουν απήχηση και συνήθως σου απαντούν 'ακούω ραπ' χωρίς όμως να μπορούν α ονομάσουν περισσότερα από 4-5 ονόματα που τους ενδιαφέρουν.

Τι φταίει γι' αυτό, αν δεχθούμε βέβαια ότι φταίει κάτι και δεν είναι πια η μουσική εκτός επικαιρότητας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει βέβαια αφού οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους έχουν τεράστια απήχηση, απλά στην χώρα μας δεν υπάρχουν πια αυτοί που θα μπορούσαν να προσελκύσουν νέους στην μουσική, αλλά παράλληλα δεν υπάρχουν και τα μέσα που θα μπορούσαν να το κάνουν.

Ραδιόφωνο δεν ακούνε οι νέοι, παρά μόνο στο αυτοκίνητο των γονιών τους, τα κινητά τα χρησιμοποιούν για άλλους λόγους, δίσκους δεν αγοράζουν, τηλεόραση δεν βλέπουν, αλλά και να βλέπανε  δεν υπάρχει σήμερα κάτι αντίστοιχο του MTV για να τους προσελκύσει.

΄Ένας τρόπος θα ήταν η επικοινωνία μεταξύ των νέων, αλλά σήμερα δεν είναι όπως παλιά που ο ένας μάθαινε στον άλλο καλλιτέχνες.

Τα κορίτσια παρακολουθούν πιο στενά τις μουσικές εξελίξεις, γι' αυτό και πολλές από τις πετυχημένες ηχογραφήσεις ανήκουν σε γυναίκες οι οποίες κυριαρχούν εδώ και αρκετά χρόνια.