Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι από την αρχή προτεραιότητα για τον Μητσοτάκη, μάλλον θα μείνει για πάντα

Το άδειασμα του Μητσοτάκη στον υπουργό του για την αναγγελία κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν αλλάζει και τίποτα, αφού στην ουσία όσα χρόνια κυβερνά σαν πρωθυπουργός της ΝΔ αδυνατεί να εφαρμόσει τον νόμο που έχει ψηφίσει και είχε δεσμευθεί ότι θα ήταν από τα πρώτα πράγματα που θα υλοποιούσε.

Στην ουσία ο Μητσοτάκης και η ΝΔ συχνά ασκούν μία πολιτική που είναι αρεστή στον αντίθετο πολιτικό χώρο από αυτόν της ΝΔ και ποτέ δεν έχουν επιχειρήσει να εφαρμόσουν αυτά που έχουν εξαγγείλει και έχουν να κάνουν με συμμετοχή μερίδας του κόσμου σε εκδηλώσεις με διάφορα αιτήματα από τους ναύτες της Νικαράγουα μέχρι πιο σημαντικά γεγονότα.

Γενικά ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπερασπισθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως μας είχε υποσχεθεί και δεν θέλει να έρχεται σε σύγκρουση  με κανέναν από τους Έλληνες που έχει κάνει επάγγελμα τις καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τις παρανομίες από άσχετους με τα πανεπιστήμια που συχνά εισβάλουν σ' αυτά.. 

Μητσοτάκης και Τσίπρας πιστεύουν ότι αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες, το αν έχουν δίκιο είναι μία άλλη ιστορία, η ουσία είναι ότι ανάλογες συμπεριφορές ενισχύουν τα ακροδεξιά κόμματα.