Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά αρχηγό και η χώρα ισχυρή αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που αναζητεί πια τον νέο ηγέτη που θα μπορέσει να τον επαναφέρει στα προηγούμενα εκλογικά ποσοστά που δεν είχαν τη τρέχουσα μεγάλη διαφορά από το κυβερνητικό κόμμα.

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του, αν και όλα δείχνουν την Έφη Αχτσιόγλου. Το αν εκλεγεί σαν αρχηγός και αν έχει την δυναμική να αλλάξει την έντονα πτωτική τάση του κόμματος της, θα το δούμε στην πορεία.

Ο νέος αρχηγός ενδέχεται, αν αληθεύουν οι φήμες να παραλάβει ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό.

Όμως παρά την μεγάλη ήττα, ο Τσίπρας, όπως και τα υπόλοιπα σημαντικά στελέχη δεν μας έχουν πει τι πιστεύουν ότι ήταν η αιτία. που οδήγησε σε τόσο μεγάλη πτώση.

Όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι οπαδοί της σκληρής αριστερής γραμμής, αυτής που υιοθετούν οι φίλοι τους στο Twitter και οι επώνυμοι που πολέμησαν βασικά τον Μητσοτάκη με επιθέσεις που δεν έχουν προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική ιστορία, τώρα τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι η ίδια πολιτική θα τους επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας, είναι άγνωστο.  

Η ουσία είναι ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από μία ισχυρή αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ σ' αυτή τη φάση δεν δείχνει ότι έχει την δυναμική να το κάνει, μπορεί να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά αν δεν πλησιάσει στο 20% δεν θα αλλάξει κάτι.

Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον να δούμε ένα νέο σχηματισμό, κάτι σαν νέο ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι, ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει με παλιά  στελέχη, τα νέα θα παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ όπου αποκτούν εμπειρίες.