H Taylor Swift απόλυτη κυρίαρχος, δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 50 χρόνια

Με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του άλμπουμ της Speak Now η Taylor Swift συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και είναι η απόλυτη κυρίαρχος των Αμερικάνικων τσαρτ

Σε αντίθεση με τους Beatles που διέλυσαν μετά από σχετικά σύντομη καριέρα και τον Elvis Presley που οι συνεχόμενες επιτυχίες του σε επίπεδο κορυφής δεν κράτησαν περισσότερο από 7 χρόνια, η Taylor Swift με διάφορα ευρήματα και βασικά νέα άλμπουμ, καταφέρνει να είναι στην κορυφή για 15 χρόνια, γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο και χωρίς προηγούμενο σε έκταση επιτυχίας.

Γιατί ναι μεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο ο Drake στην σύγχρονη εποχή, αλλά, τα άλμπουμ του δεν έχουν την απήχηση που έχουν αυτά της Taylor Swift η οποία πια την Παρασκευή θα έχει 12 Νο 1 άλμπουμ, δηλαδή όσα και ο Drake και ένα περισσότερο από Bruce Springsteen και Barbra Streisand, ενώ 14 έχει ο Jay Z και 19 οι Beatles.

Έχει σταθερά 3 άλμπουμ στα 10  και 7 στα 20, ενώ η περιοδεία της πάει εξαιρετικά.

Το ερώτημα είναι, αξίζει αυτή η γυναίκα όσο οι Beatles, η Barbra ή ο Elvis; 

Η απάντηση είναι ότι όχι, δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με την υστερία που προκαλoύσαν οι  Beatles και ο Elvis ενώ μπορεί να έχει πιο πλούσιο έργο από την Barbra στην σύνθεση τραγουδιών, αλλά βέβαια δεν έχει σε καμία περίπτωση το μέγεθος του ταλέντου της, όσο για τον Bruce η σύγκριση θα είναι άδικη και για τους δύο, αφού εκπροσωπούν διαφορετικά πράγματα στην μουσική.

Η ουσία όμως είναι  ότι αυτή η γυναίκα έχει ταλέντο, γράφει τραγούδια, κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στο μάρκετινγκ και έχει πια απήχηση σε ηλικίες 15-38, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Πόσο θα κρατήσει; κανείς δεν ξέρει, όμως η παρουσία της βοηθάει την μουσική, η οποία πάντα θα έχει την ανάγκη κορυφαίων καλλιτεχνών σε επιτυχία.