Ράλι ακρίβειας στα Super Market με την ανοχή κυβερνήσεων/αντιπολίτευσης

Δεν είμαι πια αυτός που κάνει τα ψώνια του σπιτιού, εκτός από τα μαναβικά και σε κάποιο βαθμό τα ψαρικά, αλλά παρακολουθώ τις τιμές κάθε φορά που πηγαίνω στα Super Market και οι άνθρωποι είναι απλά κλέφτες εκμεταλλευόμενοι την ουσιαστική αδιαφορία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που δήθεν πονάνε για τον πολίτη, ενώ στην πραγματικότητα ανέχονται μία κατάσταση που είναι φανερά αντιλαϊκή και δεν είναι υπερβολή ότι ρουφάει το αίμα του λαού για να αυξήσει με κάθε τρόπο τα κέρδη των εταιρειών τροφίμων, αλλά και των δήθεν ευαίσθητων Super Market που στην ουσία βλέποντας τις τιμές αντιλαμβάνεσαι ότι λειτουργούν σαν καρτέλ.

Αν πάω εγώ αύριο σε μία από τις μεγάλες αλυσίδες  να προωθήσω το προϊόν μου, αν το πάρουν, κάτι εξαιρετικό απίθανο, θα μου ζητήσουν τον ουρανό με τα άστρα, κάτι που μπορούν βέβαια να κάνουν και με όλες τις  εταιρείες, μικρές ή μεγάλες.

Οι τιμές είχαν πάρει διεθνώς την ανηφόρα, αυτό είναι αλήθεια, όμως σχεδόν όλα τα προϊόντα επανήλθε η πρώτη ύλη στις τιμές πριν από την κρίση.

Το γάλα, το σιτάρι οδήγησαν τουλάχιστον στον διπλασιασμό των τιμών στα διάφορα προϊόντα στα οποία είναι απαραίτητα, τώρα όμως που οι τιμές επανήλθαν σε επίπεδα ακόμα χαμηλότερα από τότε που άρχισε η κρίση, αυτοί δεν έχουν μειώσει τις τιμές σε κανένα προϊόν, γάλα, γιαούρτια, τυριά, ψωμιά, γλυκά, στα πάντα.

Κάθε εβδομάδα παίρνω από ένα Super Market μία φάβα και έχει διπλασιάσει την τιμή της.

Απλησίαστα απορρυπαντικά & γαλακτοκομικά
«Πρωταθλητές» των ανατιμήσεων αναδεικνύονται τα απορρυπαντικά, όταν μία συσκευασία με ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων από 6,99 πριν από μισό χρόνο, τον Μάρτιο πήγε στα 9,23 ευρώ και τώρα έφτασε τα 13,77 ευρώ – αύξηση 97%.

 

Δεν υπάρχει σε κανένα προϊόν αύξηση μικρότερη από 30%. Τι να τους κάνει η κυβέρνηση, να τους τρελάνει στους ελέγχους και στα πρόστιμα, εγώ σαν καταναλωτής, όποτε ψωνίζω βρίσκω παρατυπίες, πχ πουλάνε ψάρια που υποτίθεται ότι είναι 600-800 γραμμάρια και αυτά είναι 550 γρ. αν του ρίξεις κάθε φορά ένα πρόστιμο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα γίνουν άγγελοι.

 

Θα βγουν βέβαια οι εργατοπατέρες  και θα πουν μα θα κλείσουν και θα απολυθεί κόσμος , ναι το είδαμε με την υπόθεση Carrefour που χάρισαν οι κυβερνήσεις 1 δις στους επιχειρηματίες για να μην απολύσουν 1000 άτομα και αυτοί στοίχησαν αυτό το 1 δις στους υπόλοιπους Έλληνες.

Η αισχροκέρδεια είναι γενικά συνήθεια, τώρα πια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, μάλλον μας αντιγράφουν τώρα που βελτιώνεται το επίπεδο μας, στην Αγγλία όμως έβαλαν για πρώτη φορά αντικλεπτικά στα τυριά μου είπε φίλος και οι πολίτες περνάνε δύσκολα.

 

Οι τιμές μεταξύ των Super Market έχουν σημαντικές διαφορές και αντί η εκάστοτε αντιπολίτευση να μιλάει για υπερκέρδη τα οποία είναι νόμιμα πιστεύω βάσει της φορολογικής νομοθεσίας  να πάρει το θάρρος και να πει στους πολίτες μην αγοράσετε το τάδε προϊόν για 1 μήνα, να δεις πως πέφτουν οι τιμές.

Πρόβλημα υπάρχει και στα αγροτικά, όμως αυτά δεν οφείλονται απαραίτητα στην κερδοσκοπία, ο καιρός ειδικά στην κεντρική Ελλάδα φέτος δεν ήταν καλός γι' αυτό και τα φρούτα έχουν τόσο ακριβά, δεν υπάρχει παραγωγή, έτσι πληρώνουμε κεράσι και τάλιρο που λέγαμε παλιά

Σκεφτείτε που θα πήγαινε τις τιμές μία εταιρεία καυσίμων αν κανείς δεν έβαζε καύσιμα για 1 μήνα από αυτήν, ή τι θα έκαναν οι επώνυμε  εταιρείες γαλακτοκομικών, απορρυπαντικών σε ενδεχόμενο μηνιαίο μποϋκοτάζ