Δεν θέλει η αντιπολίτευση ότι λέει το σύνταγμα προτεραιότητα τα μπάνια του λαού

Γιατί δεν φεύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού δεν τον θέλει η αντιπολίτευση;

Η πολιτική ζωή της χώρας έχει επαναφέρει στην επικαιρότητα εικόνες από μακρινές εποχές που δεν έχει ζήσει ποτέ το Ελληνικό κράτος από την σύσταση του.

Νέοι σε ηλικία πολιτικοί περιφρονούν ουσιαστικά το σύνταγμα σε πολλά επίπεδα και θέλουν πεισματικά να περάσει η δικιά τους άποψη σαν κακομαθημένα παιδιά.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κυριαρχούσε το σύνθημα να φύγει ο Μητσοτάκης, επειδή λέει δεν τον ήθελε ο λαός. 

Να φύγει ποιος, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, δεν ανέφεραν το να γίνουν εκλογές και να του επιτρέψουν να διεκδικήσει την επανεκλογή του, απλά να φύγει επειδή προφανώς δεν τους άρεσε σαν αντίπαλος.

 

Μάλλον δικαιώθηκε αυτός ο ισχυρισμός των αντιπάλων του οι οποίοι τώρα του προσάπτουν ότι θέλει, τηρώντας το σύνταγμα, αν χρειασθεί να γίνουν επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο και να τους χαλάσει τις διακοπές.

Το βασικό είναι ότι ξεχνάνε ότι η χώρα λειτουργεί με μία υπηρεσιακή κυβέρνηση και είναι ευάλωτη στα πάντα ακόμα και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Πάνω απ' όλα όμως μας ενδιαφέρουν τα μπάνια μας και βέβαια να μην γίνουν εκλογές, ίσως και για τα επόμενα 4 χρόνια και να πάμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι να ανακάμψει η αντιπολίτευση.

Κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι τους εκβιάζει με συνεχόμενες εκλογές, την στιγμή που κανείς από την αντιπολίτευση, όπως και αυτός, δεν θέλει συνεργασίες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση διαφορετική από τις συνεχόμενες εκλογές μέχρι να διαλυθεί η χώρα για την οποία κανείς δεν δείχνει την αγάπη που χρειάζεται, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι πολίτες.

Με τόσο μεγάλη διαφορά, αν αυτή διατηρηθεί και στις επόμενες εκλογές θα έπρεπε όλα τα κόμματα να προσφέρουν στο πρώτο κόμμα την υποστήριξη τους, δηλαδή τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει, να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 40 ή το ίδιο να πετύχει και το ΠΑΣΟΚ.

Τι να κάνουμε φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι έχουν στραφεί για τους δικούς τους λόγους στην ΝΔ και δεν αποδέχονται το ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση.

Στο μέλλον όλα αυτά θα αλλάξουν δεν θα είναι για πάντα στην εξουσία η ΝΔ, όλοι πρέπει να βελτιωθούν, να διορθώσουν τα λάθη τους και να διεκδικήσουν την εξουσία.

 

Υπάρχει βέβαια και η λύση του να καταργήσουμε τις εκλογές, δεν ζούμε όπως ελπίζουμε στο 1967, σεβασμός στους θεσμούς και το σύνταγμα για να μην συμβούν τα χειρότερα από επιδείνωση του διχασμού.