Είναι αισχρότητα το κέρδος;

Βασανιζόμαστε από στερεότυπα , η αισχροκέρδεια προϋποθέτει εκτός από δόλο βέβαια , και την δυνατότητα να καθορίζεις τις τιμές πώλησης , στα πετρελαιοειδή η τιμή δεν μπορεί να καθοριστεί από κανέναν ατομικά , 967 εκ. κέρδος με τα μισά από αυτά να αποδίδονται στο κράτος σαν φόροι δεν με χαλάει καθόλου , αν τα νούμερα ισχύουν .

Τώρα αν σε φιλοσοφικό ας πούμε επίπεδο τέτοιο ύψος κερδών θεωρείται αισχρότητα να το συζητήσουμε αλλά ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε ανυπόκριτα , οι μουσουλμάνοι υποτίθεται ότι για θρησκευτικούς λόγους δεν αποδέχονται την έννοια τού τόκου οπότε τα δάνεια τους είναι χωρίς τόκο αλλά έχουν αντίστοιχου ύψους έξοδα , η συνολική υποκριτική υποταγή μας στα στερεότυπα έχει γίνει βασανιστήριο , αν νομίμως έβγαλαν τέτοια κέρδη μπράβο και ζήτω τους , το δημόσιο πήρε το μερτικό του , μισθοί και εισφορές πληρώθηκαν , προμηθευτές πούλησαν την πραμάτεια τους , λεφτά από το εξωτερικό ήρθαν κλπ .

Τα στερεότυπα ταλαιπωρούν και μερικούς πολιτικούς αρχηγούς , "έχει κανείς σας διυλιστήριο " ρώτησε ένας χθες - προχθές , έλεος ......

 

Neverwill