Δεν θέλουμε την  τεχνητή νοημοσύνη στην μουσική μας

Πολλές εταιρίες επενδύουν πια στην τεχνητή νοημοσύνη και μερικές από αυτές έχουν ήδη εκπληκτικά αποτελέσματα όσον αφορά την αποδοχή τους από το κοινό σε οικονομικό επίπεδο.

Φαίνεται ότι οριστικά θα μπαίνει καθημερινά όλο και περισσότερο στην ζωή των ανθρώπων, αφού εκτός από τις προοπτικές υπάρχει και η βούληση αυτών που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και κατ' επέκταση τα ΜΜΕ που τους επηρεάζουν.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα στην ζωή μας που καλό θα ήταν να μην την δούμε να παίζει σημαντικό ρόλο γιατί τότε οι άνθρωποι θα γίνουν ρομπότ και τα ρομπότ θα πάρουν τον ρόλο των ανθρώπων.

Στις τέχνες και ειδικά την μουσική τα πρώτα αποτελέσματα είναι αστεία και δεν δείχνουν την μουσική να κινδυνεύει, δεν θα γίνει όμως το ίδιο και στην λογοτεχνία ή τον κινηματογράφο όπου με το κατάλληλο υλικό θα μπορούν να δημιουργήσουν καινούργια πράγματα που θα προκαλούν ενδιαφέρον.

Στην μουσική μπορεί η τεχνική νοημοσύνη να προσφέρει αξιόλογες συνθέσεις, όχι όμως και ερμηνευτές, αυτό εξαρτάται καθαρά από την ανταπόκριση του κοινού.

Το ίδιο με την μουσική θα συμβεί και στις σεξουαλικές και ανθρώπινες σχέσεις, είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν μία σχέση και η τεχνητή νοημοσύνη δύσκολα θα μπορεί να επέμβει.

Στα σπορ, δεν έχει θέση, αφού οι ανθρώπινες επιδόσεις ιστορικά έχουν καθιερωθεί και οι της τεχνητής νοημοσύνης θα αφορούν άλλη κατηγορία.