Το 'πάρτυ' του Μάη μπορεί να έχει άλλους προσκεκλημένους στις 25 Ιουνίου

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμματου θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει τους συσχετισμούς που έδωσαν οι εκλογές στις 21 του Μάη.

 

Αυτό τα πάντα μπορεί να το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει, όμως δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια λόγω της υπηρεσιακής πια κυβέρνησης.

 

Δεν θα απέκλεια τα πιθανά κτυπήματα να γίνουν σε προσωπικό οικογενειακό επίπεδο, αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο και ότι και να συμβεί δεν μπορεί να χρεωθεί πειστικά στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει σε σχέση με το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών και αυτό γιατί οι φίλοι του που δεν ψήφισαν στις πρώτες εκλογές θα πάνε ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα    χωριά τους  για να ψηφίσουν και να τον ενισχύσουν.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρήσει κι άλλο, θα περάσει μια άσχημη τετραετία, αν βέβαια καταφέρει να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ.

Όσοι θα φύγουν δύσκολα θα γυρίσουν πίσω, ίσως και χωρίς Τσίπρα, αλλά και ο Τσίπρας να μείνει δεν θα πείθει πια εύκολα.

Η ΝΔ δείχνει να έχει σίγουρη την εκλογή της και αυτό ίσως της στοιχήσει άλλη μία εκλογική αναμέτρηση.

Η Κωνσταντοπούλου είναι η νέα αγάπη των ΜΜΕ και το ερώτημα πια είναι μέχρι που μπορεί α φτάσει το ποσοστό της.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη ένα μικρό σοκ από μερικές λάθος θέσεις στελεχών του στις πρώτες μέρες του εκλογικού αγώνα, αλλά παράλληλα δεν δείχνει να έχει και την φοβερή δυναμική για κάτι πιο δυνατό, θα κινηθεί γύρω στα ίδια.

Δίνω 50-50 πιθανότητες για τρίτες εκλογές, όλα θα κριθούν από ένα επόμενο λάθος και ποιος θα το κάνει, στα φορολογικά όλοι λένε τα ίδια παραμύθια και θα κάνουν ότι τους πει η οικονομία κι η Ευρώπη, διαφορετικά ΤΕΛΟΣ.