Θέλετε την μουσική τζάμπα; ναι απαντούν με τον τρόπο τους, αφού δεν αξίζει τίποτα

Οι διάφορες πλατφόρμες τελευταία ανακοινώνουν όλο και πιο μειωμένα έσοδα, ο κόσμος δεν δείχνει τόσο ενδιαφέρον για την μουσική και οι δισκογραφικές επενδύουν στις σχέσεις τους με τις πλατφόρμες, όχι στην ανεύρεση και βοήθεια νέων καλλιτεχνών.

Διαβάσαμε ότι το 75% των σημερινών καλλιτεχνών δεν κερδίζει ούτε 1 ευρώ, συνεπώς αργά ή γρήγορα ο αριθμός τους θα μειωθεί, αλλά πάνω απ' όλα όταν δεν περιμένεις τίποτα από αυτό που κάνεις, δεν έχεις και την καλύτερη διάθεση για δημιουργία.

Εταιρείες, πλατφόρμες συντηρούνται από τα παλιά τραγούδια, όμως τα χρόνια περνάνε, η δεκαετία του '60 δεν λέει και πολλά πια στα έσοδα, σε λίγο θα συμβεί το ίδιο και με αυτήν του '70, ενώ του '80 δεν ξέρω αν θα είναι τόσο δυνατή εμπορικά, αλλά και να είναι μιλάμε για πριν από 35-45 χρόνια, απασχολεί πια κυρίως 50ρηδες, πόσοι από αυτούς ασχολούνται με την μουσική.

Θα περάσουμε λοιπόν σε όλο και πιο ακριβές συνδρομές που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσουν. 

Αρκετά συχνά πιάνω τον εαυτό μου να νιώθει πικραμένος για την μη ανταπόκριση σε έκκληση για βοήθεια στην σελίδα μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι για να λειτουργήσει αυτή η σελίδα χρειάζεται ένα πενταψήφιο ποσό σε ετήσια βάση και αυτό γιατί για να υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσεις διαφημίσεις θα πρέπει να έχεις κάποιου είδους εταιρεία και για να έχεις κάποιου είδους εταιρεία πρέπει να εκπληρώνεις τις φορολογικές υποχρεώσεις και να ανήκεις σε ασφαλιστικό φορέα πληρώνοντας εισφορές.

Βέβαια αν θέλεις να το κάνεις ερασιτεχνικά, βάζεις μία δύο αναρτήσεις την ημέρα και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά.

Αυτοί που βοηθούν, όλο και μειώνονται οπότε μάλλον είναι λάθος το να ζητάω ενίσχυση αφού δεν μπορώ να συγκινήσω  κανένα, με κατηγορούν, ο άλλος με αποκάλεσε διακονιάρη, μερικοί από το περιβάλλον μου ζητιάνο, οι ίδιοι όμως θα έχουν στείλει την βοήθεια τους σε διάφορα λουλούδια ΜΚΟ οι οποίες έχουν τον τρόπο τους και την βοήθεια των ΜΜΕ γιατί τα λεφτά είναι πολλά, εγώ όμως που ζητάω 1 ευρώ, είμαι ο επαίτης, οι άλλοι που τρώνε εκατομμύρια είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες.