Έξυπνες ωραίες γυναίκες, φτάνει όμως αυτό στην πολιτική σήμερα;

Άρχισε από χθες κανονικά η προεκλογική περίοδος και είδαμε ότι οι σε πολλές ικανές γυναικείες παρουσίες εναποθέτουν τα κόμματα τις ελπίδες τους για καλή εικόνα και βελτίωση στις επόμενες εκλογές.

Όλες δείχνουν να είναι ταλαντούχες και ιδιαίτερα έξυπνες, όμως η πολιτική είναι ένα περίεργο παιχνίδι και απαιτεί πάνω απ' όλα πολύχρονη πείρα, γνώση όλων των θέσεων του κόμματος που εκπροσωπείς και ικανότητα ελιγμών που σε βοηθούν  να αποφύγεις το μοιραίο λάθος που μπορεί να σου στοιχήσει ακόμα και το πολιτικό σου μέλλον.

Από την πολιτική έχουν περάσει και υπάρχουν πανέξυπνες γυναίκες, δεν είναι όμως τόσο απλό να περάσουν στην πρώτη γραμμή και σε μία συζήτηση εύκολα ένας μέσος θεατής ή ο δημοσιογράφος παρουσιαστής μπορεί να εντοπίσει εύκολα μία λάθος θέση, και αν δεν ανήκει στο φιλικό πολιτικό περιβάλλον θα σε κολλήσει στον τοίχο, και αν δεν το κάνει αυτός θα το κάνουν τα διάφορα ΜΜΕ σε μερικές ώρες.

Ένα μοιραίο λάθος, ή αν θέλετε η επιμονή σε μία θέση που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το κόμμα που εκπροσωπείς μπορεί να αλλάξει τους λεπτούς συσχετισμούς και τα ποσοστά σε όλα τα κόμματα.

Στις προηγούμενες εκλογές η Δήμητρα στοίχισε μάλλον την είσοδο στην βουλή για τον Βαρουφάκη, ο πανικός που προκλήθηκε από τις θέσεις του Κατρούγκαλου δεν έκανε βέβαια καλό στο κόμμα του, όπως και διάφορες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών.

Θα βλέπουμε τις όμορφες γυναίκες να διεκδικούν την πρόοδο του κόμματος τους, αλλά και την προσωπική, όμως όποιο κόμμα έχει τον καλύτερο πάγκο και τα καλύτερα στελέχη θα βρει θετικότερη ανταπόκριση στο κοινό, οι ωραίες γυναίκες θα αποκτήσουν σταδιακά κι αυτές εμπειρίες και θα περάσουν στην πρώτη γραμμή, μερικές βέβαια είναι ήδη πρωτοκλασάτες, το θέμα είναι να προσαρμόσουν τις ικανότητες τους στην σημερινή πραγματικότητα που αλλάζει κάθε μέρα.