Tina Turner μια γυναίκα θρύλος που έδωσε πολλά στο ροκ

Με μία ανεξάντλητη δύναμη από το 1958 που ξεκίνησε, η TinaTurner έδωσε πολλά στο ροκ και την σόουλ.

Τα φωνητικά της μιμήθηκαν αρκετοί ροκ τραγουδιστές που άντλησαν ιδέες όχι μόνο από τον τρόπο ερμηνείας της, αλλά και την σκηνική της παρουσία.

Χωρίς αυτήν ο ήχος των Αc/dc μάλλον δεν θα υπήρχε.

Video Url

 

Αν το αριστούργημα River Deep Mountan High που ηχογράφησε με τον Phil Spector είχε μεγαλύτερη απήχηση στις ΗΠΑ σίγουρα η καριέρα της θα είχε απογειωθεί νωρίτερα, κάτι που τελικά έγινε στην δεκαετία του '70, κυρίως με αρκετές διασκευές στις οποίες έβαζε την δική της σφραγίδα.

 

Video Url

 

Όλοι όσοι έχουν συνεργασθεί μαζί της έχουν να λένε για την ανεξάντλητη δύναμη της και την παρουσία της στις συναυλίες οι οποίες ήταν αυτές που της έδωσαν μεγαλύτερη αίγλη.

Όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν συνεργασθεί μαζί της, David Bowie, Paul McCartney, Mick Jagger, Rod Stewart, Bryan Adams κα.

Video Url

 

Το όνομα της είναι στο Rock and Roll Hall Of Fame,  σαν ντουέτο με τον Ike Turner.

Ο θάνατος της κάνει πιο φτωχή την μουσική, γιατί λίγες γυναίκες είχαν και έχουν αυτή την δυναμική που σάρωνε τα πάντα επάνω στην σκηνή και οδηγούσε το κοινό της στο να την αποθεώνει σε κάθε της εμφάνιση, όλοι οι καλλιτέχνες βγάζουν μία προσωπικότητα. στην σκηνή, αυτή όμως έβγαζε μαζί και κομμάτια από την ψυχή της

Video Url