Παίρνεις την αίσθηση ότι κάποιο μεγάλο ανεξήγητο κακό τούς χτύπησε στο σπίτι

Για κάποιες προβλέψεις δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες , η πτώση τού ΣΡΖ μέχρι εξαφανίσεως ήταν κάτι που απλά περίμεναν υπομονετικά οι λεπτοδείκτες . Από την στιγμή που ο συλλογικός θυμός αντικαταστάθηκε από την περισυλλογή και τον προβληματισμό για το μέλλον αλλά και από την δομική δυσκοιλιότητα που έχει το συγκεκριμένο κόμμα , η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη .

Απέτυχε ή καλύτερα ούτε καν προσπάθησε να ενσωματώσει τις εξελίξεις , ίσως δεν μπορούσε , παρέμεινε με μία σαστιμάρα κυρίως για το τι είναι και όχι για το τι πρέπει να κάνει , κόμμα με κρίση ταυτότητας δεν μπορεί να κυβερνήσει και το ένστικτο κρίσιμης μάζας ψηφοφόρων το αντιλήφθηκε . Ο Τσίπρας ξεθωριάζει και τελευταία του ελπίδα είναι να ανεβάσει κατα 5-6 μονάδες τα ποσοστά του , δύσκολα θα τα καταφέρει γιατί προφανώς ο άνθρωπος είναι καταρρακωμένος , άλλο ένα θύμα τών αυλικών του , ίσως τελικά και τής προσωπικής του ανεπάρκειας πού απλώνεται δυστυχώς σε πολλά επίπεδα .

Ο ΣΡΖ μοιραία θα φαγωθεί από εσωτερικές έριδες , μιά πιθανότητα είναι η διάσπαση κάποια στιγμή με δελφίνους τής συμφοράς να περιμαζεύουν τα ψίχουλα . Ο ΣΡΖ ουσιαστικά μάς αποχαιρετάει τώρα ή σύντομα , το μέλλον θα δείξει τι ψάρια θα πιάσουν η ΝΔ και το νέο ΠΑΣΟΚ .

Ο ΣΡΖ κλείνει εισιτήριο για το παλιό καλό χρονοντούλαπο αλλά δεν μάς αφήνει χωρίς τις παρενέργειες του . Με όποιον Συριζαίο συγγενή , φίλο , γνωστό έχω μιλήσει παίρνεις την αίσθηση ότι κάποιο μεγάλο ανεξήγητο κακό τούς χτύπησε στο σπίτι , βρίσκονται στα όρια τού πένθους , έχουν μείνει σύξυλοι , αδυνατούν να το κατανοήσουν , άνθρωποι που νιώθουν ξένοι μέσα στο ιδιωτικό τους σύμπαν ,η τοξικότητα και ο φανατισμός μέχρι μισανθρωπισμού έχουν γίνει μέρος τού DNA τους , δύσκολο πράγμα η αποδοχή και ακόμα δυσκολότερο να αναθεωρήσεις απόψεις και να συντονιστείς με την τρέχουσα πραγματικότητα .

Neverwill