Σε έναν κανονικό κόσμο η κομματική προτίμηση κάποιου ανθρώπου θα ήταν απλά μία άποψη

Σε έναν κανονικό κόσμο η κομματική προτίμηση κάποιου ανθρώπου θα ήταν απλά μία άποψη , ιδιαίτερα όταν διατυπώνεται με ευπρέπεια και ευγένεια χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς . Οχι στην Ελλάδα όμως , εδώ μια όχι ασήμαντη ποσοτικά μερίδα ανθρώπων διατείνεται ότι ζούμε σε χούντα ενώ παράλληλα οι ίδιοι σχεδόν απαγορεύουν την αντίθετη γνώμη , η αλήθεια είναι μία και μοναδική και οι αντίθετοι είναι φασίστες , πουλημένοι , δοσίλογοι και κατάπτυστοι . Παράλληλα όταν η Τάνια βρυχάται " θα σάς φάμε " ή όταν η κολυμβήτρια βουλευτής Αυλωνίτου στριγγλίζει " τηγανίστε τους " , τότε όλα είναι καλά και όμορφα .

Ολο αυτό το θέμα σε κάνει να αναρωτιέσαι , αν το μέγεθος Σαββόπουλος υφίσταται τέτοια διαπόμπευση επειδή είπε την άποψη του φαντάσου την εσωτερική δυσκολία που θα αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης θα ήθελε να εκφράσει γνώμη που να μην συμφωνεί με το πολιτικό του παρελθόν ή έστω με την εντύπωση που έχει για αυτόν το κοινό του . Ο φόβος φυλάει τα έρμα , παλιά δοκιμασμένη συνταγή των απολυταρχικών καθεστώτων .

Τελειώνοντας νομίζω ότι ο Σαββόπουλος έχει κατορθώσει κάτι που ίσως φαίνεται δύσκολο σε πολλούς , έχει επιτρέψει στον εαυτό του να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά χωρίς να το ξεχνάει , το αναθυμάται και το τιμά , προχώρησε , αντιλήφθηκε , εξελίχθηκε και αυτό ενοχλεί όσους δεν μπόρεσαν και ακολουθούν την μοίρα των δεινοσαύρων .

neverwill

Video Url