Ας μην έχουμε αυταπάτες, η σύγκρουση και οι νεκροί στα Τέμπη ξεγύμνωσαν την Ελλάδα, οι εκλογές θα την αποτελειώσουν για αρκετά χρόνια

Η τραγωδία στα Τέμπη έδειξε ποια πραγματικά είναι η κατάσταση στην χώρα μας, μια χώρα ανήμπορη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη και σταθερά να επιμένουν οι μισοί κάτοικοι της να ζουν σε βάρος των άλλων μισών που αδυνατούν να αντιδράσουν ανεξάρτητα της κομματικής τους τοποθέτησης.

Έχουμε ακούσει πολλά για τα αίτια της τραγωδίας και εύκολα δίνει ο καθένας την δικιά του ερμηνεία, η ουσία όμως είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις μας είχαν πολύ χρόνο να εκσυχρονίσουν, όχι μόνο τα τρένα, αλλά όλη την χώρα, αλλά κανείς δεν το τόλμησε επί της ουσίας. Όλοι δουλεύουν με τον αυτόματο πιλότο και βολεύονται με την εναλλαγή στην εξουσία.

Η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα στην τραγωδία είναι μεγάλη και δείχνει την ποιότητα και του πώς επιλέγει το δημόσιο σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπους στους οποίους συχνά βασίζεται η ζωή μας.

Εύκολα είναι να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κάθε πρωθυπουργό, πάντα όμως βρίσκουμε απέναντι μας την δικαιολογία, αυτή είναι η Ελλάδα.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα, υπάρχουν στην χώρα πολλοί ικανοί άνθρωποι αλλά η πολιτική, ας μην κρυβόμαστε είναι πια ένα κλειστό επάγγελμα, όχι μόνο εδώ, παντού.

Οι εκλογές όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που υποστήριζα κι εγώ πριν από μερικά χρόνια και τώρα δεν θα έλεγα όχι σε μία κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ όμως πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ίσως μετά την πέμπτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση να το  σκεφτούν.

Οι συλλογικές κυβερνήσεις είναι καλές για χώρες με υψηλό πολιτικό επίπεδο, στην Ελλάδα θα βαλτώσουν τα πάντα γιατί όλοι θα διστάζουν να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα μου πεις, τι λες ρε Ζουγρή, γιατί όταν είχαμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις τις έκαναν; ναι αυτό είναι ένα θέμα, όμως η χώρα, ας μην μας ξεγελάνε αυτά που λένε τα κόμματα, θέλει ριζικές αλλαγές και όπως λέει ένας φίλος να σπάσουν αβγά, ποιος θα το κάνει; εμάς η ζωή μας πέρασε, αλλά για τους νέους οι οποίοι βέβαια θα προσαρμόζονται στις επώδυνες αλλαγές, τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα.

Ευτυχώς τουλάχιστον έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα από πολλές απόψεις, δεν το εκτιμούμε όμως ενώ θα έπρεπε να  επιδιώξουμε να γίνουμε η καλοκαιρινή Ελβετία, έχουμε τα προσόντα, θα γελάσετε ίσως αλλά οι 12 Θεοί του Ολύμπου είναι με το μέρος μας και μέρος της δύναμης μας, χωρίς καμία μομφή εναντίον της Θρησκείας, αλλά πιστεύω να είναι αντιληπτό το τι εννοώ.