Το ΠΑΣΟΚ πάντα έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις εκλογές

Ανεξάρτητα του τι λέει ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος προς το παρόν δεν έχει δείξει τις ηγετικές του ικανότητες ώστε να πείσει για την επιλογή των ψηφοφόρων να τον κάνουν πρόεδρο ενός κινήματος που για δεκαετίες κατευθύνει τις τύχες της χώρας, το ΠΑΣΟΚ παραμένει μία κρυφή δύναμη που ίσως δεν θα ξυπνήσει ποτέ πια.

Όμως οι ψηφοφόροι του παραμένουν πιστοί στην φιλοσοφία του κινήματος που μπορεί να έριξε για τα επόμενα 100 χρόνια την χώρα στα βράχια, αλλά αποκατάστησε την πλειοψηφία των οπαδών του οι οποίοι σε οικονομικό επίπεδο άλλαξαν επίπεδο εκμεταλλευόμενοι διάφορα τα οποία λίγο πολύ τα ξέρουν όλοι.

Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι περίπου το 70% του Ελληνικού λαού παραμένει πιστό στις αρχές του κινήματος που είναι ένας καθρέφτης του τι είναι ο Έλληνας μετά την μεταπολίτευση.

Βέβαια αυτοί οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν πια ΠΑΣΟΚ αφού δεν μπορεί να τους δώσει αυτά που είχαν συνηθίσει.

Ένα περίπου 20% του εκλογικού σώματος έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αύξησε τα ποσοστά του χάρις στην πτώση του ΠΑΣΟΚ και αριθμητικά ξέφυγε από τον  μονοψήφιο αριθμό αν και η οργή που ξεχειλίζει εναντίον της επάρατης δεξιάς τους προέρχεται από αυτήν την πρώην μειοψηφία η οποία θα ήθελε να εξαφανιστεί με κάθε τρόπο, ο Μητσοτάκης, ο οποίος όχι τυχαία, συχνά παρομοιάζεται με τον Δράκουλα και είναι κάτι σαν τον κακό του Star Wars.

Ένα μόλις 5% του πρώην ΠΑΣΟΚ έχει πάει στην ΝΔ παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές ταιριάζουν περισσότερο με την ΝΔ και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να πάει η χώρα σε ακραίες αριστερές καταστάσεις που δεν ισχύουν πια ούτε σε Κίνα και Ρωσία.

Τους γοητεύει όμως η ιδέα του αντιαμερικανισμού την οποία είχε εμφυσήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου που όπως και ο πατέρας του ήταν στην πραγματικότητα οι πιο φιλοαμερικανοί πρωθυπουργοί που πέρασαν ποτέ από την χώρα, το ίδιο βέβαια και ο λαός μας που αν του στερούσες αυτά που έχουν από τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής, θα έπεφτε σε μόνιμο μαρασμό, το όνειρο παραμένει η Αμερική, όχι η Μόσχα.

Αυτοί οι ψηφοφόροι με την επιλογή τους θα κρίνουν την τύχη της χώρας στις επόμενες εκλογές και όσες ακολουθήσουν.

Το ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 12% λογικά θα έπρεπε να προκαλέσει θέμα ηγεσίας, αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο.