Τους πιάνουν οι ευαισθησίες τους, για το Ιντεάλ, τους έπιασε ο πόνος, ενώ ποτέ δεν πήγαν στις αίθουσες του

Επιλεκτικές ευαισθησίες για θέματα που άπτονται της κοινής λογικής. Τα τελευταία χρόνια αμέτρητοι είναι οι κινηματογράφοι που έκλεισαν σε πολλές χώρες του πλανήτη και βέβαια και στην χώρα μας.

Κινηματογράφοι με ιστορία που συχνά ξεπερνάει τον 1 αιώνα έχουν κλείσει οριστικά παραχωρώντας την θέση τους στο διαδίκτυο και τις συνήθως φτηνές παραγωγές που μας προσφέρει μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες.

Διάφοροι κύκλοι κατηγορούν το υπουργείο πολιτισμού ότι δεν φροντίζει ώστε να μην κλείσουν ιστορικοί είναι η αλήθεια κινηματογράφοι της πόλης μας. Δηλαδή ζητούν από ένα υπουργείο να συντηρήσει μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία είναι μία από τις πολλές που έχουν κατεβάσει ρολά στο κέντρο της Αθήνας μετά την σταθερή απαξίωση που πετυχαίνουν όλοι αυτοί που έχουν μεταφέρει στο κέντρο τα άγρια ένστικτα τους και παίζουν σε μόνιμη βάση το Κλέφτες κι αστυνόμοι με τους αστυνομικούς.

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες έγραφα για την απαξίωση του κέντρου, μερικοί διαφώνησαν λέγοντας ότι το κέντρο είναι ζωντανό όσο ποτέ, προφανώς εννοώντας τα διάφορα μπαράκια και κλαμπ που πάντα δούλευαν.

Όταν έκαψαν τον Απόλλωνα και το Αττικόν μπήκαν οι βάσεις για το κλείσιμο των κινηματογράφων στο κέντρο, λίγοι τότε τόλμησαν να αντιδράσουν και σίγουρα όχι αυτοί που τώρα τους έπιασε ο πόνος για το Ιντεάλ στο οποίο αμφιβάλλω αν έχουν ποτέ πατήσει και αυτό αν έγινε θα έγινε στις δωρεάν ή με προσκλήσεις ειδικές προβολές του.

Πάντως φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση

«Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και φορείς, θα προτείνει λύσεις, ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αρθεί η όποια χωρική και αισθητική καταπίεση των νεοκλασικών γειτονικών κτιρίων, με στόχο την ανάδειξη αλλά και την προστασία του μνημειακού περιβάλλοντος, στο οποίο βρίσκεται το κτίριο.

Παράλληλα, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει το χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του».

Για το λόγο αυτό, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Ομίλου, «ομάδα έμπειρων μηχανικών θα υποδείξει την καταλληλότερη και αποδοτικότερη ανακαίνιση και αναμόρφωση του κτιρίου. Η σύνταξη Μελέτης Στατικής Επάρκειας, ιδιαίτερα στο χώρο του κινηματογράφου ΙΝΤΕΑΛ αποτελεί πρωταρχικής σημασίας έργο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό, αφού παραλάβει το κτίριο και μόλις επιτραπεί η διενέργεια εργασιών και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών δόμησης, τα οποία επί του παρόντος έχουν ανασταλεί με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Όμιλος θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ασφάλεια του κοινού».

«Με 45ετή εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο Όμιλος Mitsis Hotels θα αξιοποιήσει το ακίνητο με τον βέλτιστο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια για τη συντήρηση, ανακαίνιση και διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου, με στόχο να αναδείξει τη μοναδική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας στους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.