Γιατρέ μου δεν μπορώ να ακούσω τα καινούργια τραγούδια, τι να κάνω;

Σπάνια λείπουν οι αφορισμοί στις συγκρίσεις παλαιών και νέων τραγουδιών, όμως είναι δύσκολο να υπάρξει μια συγκεκριμένη και αμερόληπτη απάντηση για το ποια εποχή έχει την καλύτερη μουσική. Όλοι την προσδιορίζουν ανάλογα με την ηλικία τους αφού είναι σχεδόν απίθανο να μπορούν να παρακολουθούν την κάθε εποχή για να συγκρίνουν αμερόληπτα.

Το μόνο φάρμακο για μία πιο λογική εκτίμηση είναι το να μην σταματάς ποτέ να παρακολουθείς τα καινούργια, κάτι που είναι αδύνατο, όχι μόνο λόγω αδυναμίας προσαρμογής στους νέους ήχους, αλλά κυρίως λόγω χρόνου, οικογενειακών υποχρεώσεων κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι όπως σε όλες τις μορφές τέχνης η ανθρωπότητα συνήθως διανύει μία περίοδο προσαρμογής, όμως από το παρελθόν επιλέγει σχεδόν πάντα συγκεκριμένα ονόματα, τους καλύτερους, γι' αυτό η σύγκριση είναι μεροληπτική υπέρ  των παλαιών.

 

Αν πάρουμε τα μεγάλα ονόματα της εποχής μας κι αυτά δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τους παλιούς σε έμπνευση και μέγεθος επιτυχίας, κάτι που βέβαια δεν είναι εύκολο να παραδεχτούν οι μεγαλύτεροι.

 

Αλλά όταν λέμε ότι ο τάδε έβαλε τόσα γκολ στο παγκόσμιο κύπελλο και ο τάδε τόσα, ενώ στην μουσική πέτυχαν οι καλλιτέχνες αυτά, όλα είναι συγκεκριμένα, δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Ό,τι και αν κάνεις, αν σταματήσεις να το κάνεις σε μεγάλη ηλικία, τελείωσες από αυτό, ότι και να είναι

Video Url

 

.