Ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει ότι κέρδισε το τζακ ποτ, είναι όμως έτσι;

Οι επερχόμενες εκλογές έχουν σαν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που εκ των πραγμάτων όπως όλα δείχνουν ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο με τις αποφάσεις του στις επερχόμενες εκλογές σχετικά με το σε ποιον θα προσφέρει την υποστήριξη του και τις ψήφους των βουλευτών του.

Προς το παρόν η θέση του είναι ότι δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο, αν το κάνει αυτό κινδυνεύει να είναι αυτός που θα κλείσει οριστικά και για πάντα τις προοπτικές ανάκαμψης του κόμματος του, οι οποίες έτσι κι αλλιώς  δεν δείχνουν συγκλονιστικά ενθαρρυντικές αφού όπως φαίνεται το κόμμα του κινείται σε ένα ποσοστό μεταξύ 9-12% που είναι ψηλότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών, αλλά δεν έχει σχέση με τις ημέρες δόξας.

Αν επιμείνει στην μη στήριξη και η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές λογικά κινδυνεύει με ένα ποσοστό που μπορεί να  φτάσει  σε μονοψήφιο επίπεδο.

Αν στηρίξει τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει μοιραία όλους τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του οι οποίοι μάλλον έχουν την πλειοψηφία στο κόμμα.

Αν επιλέξει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ θα πετάξει οριστικά τον μανδύα του δήθεν κεντροαριστερού κόμματος τον οποίο έντεχνα προώθησε από την αρχή ο ιδρυτής του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Με την μέχρι τώρα τακτική του ο Ανδρουλάκης κατάφερε να είναι χαμένος σε κάθε περίπτωση, όπως χαμένο θα είναι και όποιο κόμμα κάνει τελικά κυβέρνηση, αφού ο Μητσοτάκης είναι απίθανο να τολμήσει και στην δεύτερη θητεία του να σπάσει αυγά πραγματοποιώντας επιτέλους τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να γίνει μια σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ ο Τσίπρας θα δείξει οριστικά την αδυναμία του να πραγματοποιήσει μία πορεία ισορροπώντας μεταξύ του ναι και του όχι και την οριστική αδυναμία της χώρας στο να πάει κόντρα σε αυτά που έχουμε υπογράψει και επιβλέπουν την υλοποίηση τους οι Ευρωπαίοι.

Όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί η χώρα να έχει από τον Μάιο κάθε 40 μέρες εκλογές μέχρι τα Χριστούγεννα, κάτι που θα βάλλει οριστικά τέλος σε κάθε φιλοδοξία για αληθινή ανάκαμψη.

Ο λαός πρέπει να επιλέξει τι θέλει, Μητσοτάκη και ΝΔ, Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκη και επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, ή αν θέλετε ακόμα κομμουνισμό με την εκλογή του ΚΚΕ και επιλογές τύπου Ελληνική λύση, μέσες λύσεις δεν υπάρχουν πια ο χρόνος τελείωσε όπως λένε στα τηλεπαιχνίδια. 

  

Μόνο αν το σύνταγμα όριζε ότι οι πρωθυπουργοί έχουν μόνο δύο θητείες, ίσως κάποιος σαν τους Τσίπρα και Μητσοτάκη, Σημίτη κλπ τολμούσε να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται, στην δεύτερη θητεία του όπως ο Μακρόν που κάνει αυτά που πιστεύει ότι χρειάζεται η Γαλλία και ας φωνάζουν Γάλλοι και Έλληνες διαδηλωτές ότι θα έχει την τύχη του Λουδοβίκου 16ου.