Όλα δείχνουν ότι αυτό το κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση

Τα ψέματα τελειώνουν σε 2 μήνες περίπου θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και ίσως ποια θα είναι η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα είναι πρώτο κόμμα δείχνει η ΝΔ αν και τα ποσοστά της σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν υποχωρήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη θεωρεί σίγουρη την επαναφορά του στην εξουσία και οι επιθέσεις των στελεχών του, του κυβερνητικού τους εκπροσώπου, αλλά βασικά της σημαντικής δύναμης που έχει στο διαδίκτυο έχουν σαν στόχο κυρίως τον Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να του κολλήσουν τον χαρακτηρισμό του δολοφόνου σαν αποκλειστικά υπεύθυνου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι χαρακτηρισμοί για τον Μητσοτάκη έχουν, τουλάχιστον φαινομενικά, την δυναμική που είχαν για τον πατέρα του από τους γνωστούς τότε κύκλους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διάφορους χαρακτηρισμούς  για να μειώσουν την πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές.

Ο κόσμος θα κρίνει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα και ανάλογα με το ποσοστό που θα του δώσει θα έχει αυτό την δυνατότητα να κάνει κυβέρνηση ή θα έχει θεωρητικά κάποιο προβάδισμα στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Στην μάχη τω εντυπώσεων όποιος δημοσιογράφος δεν αποκαλεί τον Μητσοτάκη δολοφόνο ή δεν υποστηρίζει τις θέσεις των αντιπάλων του γίνεται στόχος με επιθέσεις κάθε είδους σαν να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο.

Θεμιτή η προσπάθεια και των δύο διεκδικητών να πείσουν ότι θα νικήσουν, αλλά  το κόμμα που έχει σίγουρη, όπως όλα δείχνουν την παρουσία του στην κυβέρνηση είναι το πεθαμένο στην ουσία πια ΠΑΣΟΚ που δεν δείχνει να σηκώνει ιδιαίτερα κεφάλι.

Το ποσοστό του γύρω στο 10%, λίγο πάνω, λίγο κάτω, αλλά αρκετό για να το θέλουν και τα άλλα δύο κόμματα στην κυβέρνηση.