Πόλη φάντασμα τα βράδια το κέντρο της Αθήνας

Μία από τις πιο γνωστές πρωτεύουσες του πλανήτη με μεγάλη ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει καταντήσει μια πόλη φάντασμα μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Το να έχεις σπίτι στο κέντρο δε είναι πια ότι το καλύτερο και μια περιοχή που κάποτε ήταν προνομιούχος, σήμερα δεν βγάζει αυτήν  την αύρα που έβγαζε στον περασμένο αιώνα.

Οι περισσότεροι κινηματογράφοι, έκλεισαν, θα κλείσουν ή καταστράφηκαν από τους αγνώστους οι οποίοι έχουν κάνει την πόλη ένα είδος απέραντου Κολοσσαίου με συχνές διαδηλώσεις, καταστροφές καταστημάτων  και γενικά χώρο αντιπαράθεσης μεταξύ της αστυνομίας και των ειρηνικών διαδηλωτών όπως τους αποκαλούν τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ΜΜΕ επειδή αυτή η άποψη αρέσει στους περισσότερους Έλληνες οι οποίοι λατρεύουν τον χαβαλέ αρκεί να μην έχει σαν αποτέλεσμα την φθορά ή μείωση της δικιάς τους περιουσίας και βέβαια να ικανοποιεί τα ένστικτα τους για καταστροφή.

 

Δεν είναι τυχαίο αυτό που βλέπουμε και σε όλα τα γήπεδα με τα καπνογόνα τα οποία εκθειάζουν πάλι τα ΜΜΕ και αποκαλούν ωραία ατμόσφαιρα. Πόση έκταση πήρε στα ΜΜΕ όταν πέθαναν 2 άνθρωποι σε ντέρμπι επειδή είχαν καρδιολογικά προβλήματα και δεν άντεξαν την ατμόσφαιρα;

Σε μερικές περιοχές του κέντρου φρόνιμο είναι να μην κυκλοφορείς το κέντρο και το πρόβλημα αυτό έχει επεκταθεί από ότι ακούω και στις κοντινές περιοχές στο κέντρο.

Τι πρέπει να γίνει; θα φτάσουμε στον απόλυτο μαρασμό, θα αγοράσουν οι Κινέζοι και οι ξένοι όλο το κέντρο και ύστερα όλοι αυτοί που αλλοιώνουν την εικόνα του κέντρου με την συμπεριφορά τους θα διαμαρτύρονται.

Κρίμα εμείς που γεννηθήκαμε και περάσαμε όλη μας την ζωή στην πόλη, βλέπουμε τις αλλαγές οι οποίες δεν συμβαίνουν σε καμιά ίσως άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε τέτοιο σημαντικό βαθμό.

Ελάχιστοι πια είναι οι λόγοι που θα σε οδηγήσουν το βράδυ στο κέντρο της πόλης, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας όλα τα επώνυμα καταστήματα που σε οδηγούσαν να τα επισκεφτείς έχουν πια απαξιωθεί ή δεν υπάρχουν.