Αύξηση μισθών: χωρίς κοτούλες δεν υπάρχουν αυγουλάκια

Εχω την εντύπωση ότι την ίδια πάνω κάτω αύξηση θα έδινε οποιαδήποτε κυβέρνηση προεκλογικά , ένα ερώτημα είναι αν θα είχαν δημιουργηθεί οι ίδιες με τις τωρινές υπάρχουσες συνθήκες οπότε μπορεί από λογική να γινόταν παράλογη η αύξηση , η βασική συνθήκη αυτή τώρα υπάρχει , ποιος ξέρει αύριο , είχαμε ανάπτυξη κοντά στο 6% , ψιλά γράμματα θα πει κάποιος και σε πρώτη άποψη θα έχει δίκιο , όμως αν το συζητήσεις ήρεμα με διάθεση κατανόησης τής πραγματικότητας θα καταλάβεις ( όχι εσύ Κώστα , ο καθένας ) ότι χωρίς κοτούλες δεν υπάρχουν αυγουλάκια , αν εξασφαλιστεί η ύπαρξη κότας τότε κάποτε θα έρθει το αυγό και σε εμάς , μπορεί να αργήσει αλλά θα έρθει με την προυπόθεση βέβαια ότι η κότα θα παραμένει γύρω μας if you know what i mean .

Το ότι οι μισθοί είναι τής πλάκας είναι πασίγνωστο όμως υπάρχει και ένα συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον που αποτελεί μέρος τής πραγματικότητας . Ημουν υπέρ τής αύξησης μόνο τών βασικών μισθών , ίσως κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ακριβώς αυτό , υπάρχουν πολλά θέματα με τις τριετίες που έχουν παγώσει από το 2012 και το επίδομα γάμου πχ . Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν και σε αρκετές ειδικότητες οι κυβερνήσεις χάριζαν ανέξοδα για αυτές τερατώδεις αποδοχές που τελικά εξαφάνισαν ένα όχι ασήμαντο ποσοστό μικρών επιχειρήσεων , αυτό δείχνει να έγινε δίδαγμα .

Οι αυξήσεις μισθών έχουν δύο βασικούς διακριτούς αποδέκτες , τίς μικρές και τίς μεγάλες επιχειρήσεις . Η πλειονότητα των μικρών δίνει ήδη μεγαλύτερους μισθούς και η αύξηση στον βασικό μοιραία θα οδηγήσει σε αύξηση όσων δεν αμοίβονται με το βασικό , η ανθρώπινη φύση εργοδότη και εργαζόμενου θα το προκαλέσει ειρηνικά από μόνη της . Το πρόβλημα είναι στις μεγάλες επιχειρήσεις , εκεί στο 1% των επιχειρήσεων με το ας πούμε 30% των εργαζόμενων , εκεί ναι Houston we have a problem , ή άρχουσα τάξη των Ελληνικών επιχειρήσεων από τρόφιμα μέχρι υψηλή τεχνολογία έχει τεράστιες ευθύνες και απόλυτα διεστραμμένο ψυχικό και οικονομικό DNA , οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις αμαυρώνονται και σκιάζονται από την απάτριδα σιχαμερή πλειοψηφία .

Ναι συγγνώμη για την παραληρηματική έκφραση , είμαι και πυρετιασμένος , να βάλω και μια αρχή με τραγουδάκι , η μεσημεριανή κατάρρευση θέλει deponaki , σειρά και τραγουδάκι , τώρα πότε θα δουλέψουμε ποιoς ξέρει ...

Neverwill