Η δύση πρέπει έμπρακτα να βοηθήσει τις χώρες που οι πολίτες τους μεταναστεύουν, όχι με όσκαρ, αλλά ουσιαστικά

Το μεταναστευτικό παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν είναι μικρή και απήχηση που έχει στις ΗΠΑ.

Η θέση του Άγγλου πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Gary Lineker είναι σωστή από ανθρωπιστικής πλευράς, αλλά ουσιαστικά ανεφάρμοστη γιατί αν εφαρμοστεί δεν θα αργήσει να καταρρεύσει η Βρετανία που ήδη δεν είναι και στα καλύτερα της οικονομικά μετά την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Στην Ιταλία έχουμε εντυπωσιακή άνοδο των μεταναστών από την Αφρική που προσπαθούν να μπουν στην χώρα, εκεί οι ΜΚΟ συμμετέχουν πιο ενεργά από την Ελλάδα γιατί τα έσοδα λόγω του αριθμού είναι σαφώς μεγαλύτερα.

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και λόγω των νησιών είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των μεταναστών.

Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που να μην νιώσει συμπόνια για  τους μετανάστες και όσα περνούν για να φτάσουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, όμως η ανεξέλεγκτη έλευση τους, αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει προβλήματα στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου καταφεύγουν, ήδη υπάρχουν χώρες  όπου η παρουσία τους έχει αλλοιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών τους αφού οι κυβερνήσεις δεν είναι μία μηχανή που βγάζει χρήμα για να τους συντηρεί, ούτε μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν επαγγελματικά.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι μεγάλες χώρες που επηρεάζουν οικονομικά τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, να τους βοηθήσουν μέσω των εταιρειών τους οι οποίες με διάφορους τρόπους τους εκμεταλλεύονται για τους κρατούν στην φτώχια.

Αν μειώσουν τα κέρδη τους και αυξήσουν τους μισθούς και βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο, δεν θα έχουν ανάγκη να κάνουν συχνά εξεγέρσεις στις χώρες τους και πάνω απ' όλα να μεταναστεύουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, το πώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν τόσο μεγάλα ποσά που καταβάλλουν για αυτήν την προσπάθεια είναι ένα μυστήριο, συχνά τα ποσά είναι μεγαλύτερα από αυτά που δηλώνουν σαν έσοδα αρκετοί Έλληνες, ίσως και οι μισοί, λογικά λοιπόν θα έπρεπε να το κάνουν, το κάνουν βέβαια οι νέοι μας που δεν έχουν όμως εισόδημα, οι υπόλοιποι που συχνά δεν δηλώνουν τίποτα απολαμβάνουν την ζωή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.