Ένα καλό βιβλίο, ένα καλό άλμπουμ, μία καλή ταινία, απαραίτητα για αντίσταση στην πολιτιστική φτώχεια

Σε όλους τους ανθρώπους είναι το ίδιο, ένα αγαπημένο τραγούδι και ακόμα περισσότερο το άλμπουμ ενός αγαπημένου καλλιτέχνη μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση.

Video Url

 

Το ίδιο και ακόμα περισσότερο η ανάγνωση ενός σημαντικού βιβλίου θα σε βγάλει από το τέλμα του να μην σκέφτεσαι, θα σε προβληματίσει και θα σου ανοίξει νέους κόσμους που συχνά θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη κάποιες χαμένες σκέψεις σου.

 

Το σινεμά σου προσφέρει την δυνατότητα να δεις αυτά που ζουν διάφοροι σε πολλές τοποθεσίες του πλανήτη μας. Τα προβλήματα γενικά είναι τα ίδια παντού, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες λίγο πολύ είναι οι ίδιοι σε όλο τον πλανήτη, απλά οι συνθήκες διαβίωσης είναι διαφορετικές, στις δύσκολες στιγμές όμως παντού και πάντα όλα είναι τα ίδια.

 

Video Url

 

Με την παρακολούθηση των ταινιών, συχνά εντοπίζεις λάθη σου και σου δίνεται η δυνατότητα να τα διορθώσεις.

Η νέα τάξη πραγμάτων δεν δείχνει να είναι συμφιλιωμένη με την ζωή όπως την ξέραμε, οι αλλαγές που με διάφορους τρόπους μας επιβάλλουν έχουν γίνει πια κομμάτι της ζωής των ανθρώπων που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, πολλοί μάλιστα έχουν πεισθεί πια ότι αυτή είναι η φυσιολογική ζωή και όπως πάμε θα πεισθούν και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι.

 Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν συμφωνούν; τίποτα, θα κάνει τον κύκλο του.