Υποκλοπές και τηλεσκουπίδια κυριαρχούν μόνιμα σαν θέμα στο διαδίκτυο

Τα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν ιδιοκτήτες αυτούς που κατευθύνουν την τύχη της χώρας και σαν ύαινες, ανεξάρτητα του ποιος είναι στην εξουσία απαιτούν όλο και περισσότερη εύνοια στα συμφέροντα που ελέγχουν, δείχνουν πια με σαφήνεια τις προτιμήσεις τους για τις επόμενες εκλογές.

Στην πραγματικότητα η οικονομική κρίση και η πανδημία πάντα ήταν τα ατού τους για να κερδίσουν το κοινό που είναι εθισμένο στο να αισθάνεται εχθρικά σε όποιον κατέχει την εξουσία, αυτό το κοινό όμως σε μεγάλο ποσοστό κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα. 

 

Θυμάμαι κάθε βράδυ τις πολιτικές θέσεις που έπαιρναν τα μικρά κανάλια πριν από αρκετά χρόνια και στην ουσία άλλαξαν πολλά πράγματα στην πολιτική της χώρας μας, βάζοντας ουσιαστικά στο περιθώριο για πάντα το ΠΑΣΟΚ το οποίο βέβαια, όπως και τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά και τα μικρότερα, έχουν κάνει ή έχουν θέσεις που δεν θα έπρεπε να τα ψηφίζει ένας φυσιολογικός ψηφοφόρος.

 

Θα μου πεις τι να ψηφίσει; αυτό θα σας το υποδείξουν αυτοί που την μισή μέρα μας γεμίζουν με τα τηλεοπτικά σκουπίδια, πρωί και βράδυ και στις υπόλοιπες κάνουν βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις και συνεντεύξεις για να ενισχύσουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους ευνοήσουν μετά τις εκλογές.

 

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν τα πολιτικά κόμματα δεν ήταν τόσο γυμνά από στελέχη, αλλά και αυτά που έχουν κάνει κάποιου είδους ανανέωση με νέους ανθρώπους δεν βλέπω να κερδίζουν κάτι, ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια και βέβαια χωρίς αμφιβολία, ό ίδιος ο λαός το λέει, πάντα ψηφίζει λάθος.

Ο Μητσοτάκης είναι πολύ μαλακός για να επιζήσει και όλα δείχνουν ότι είναι πια πιθανό να έχει την τύχη του πατέρα του, αφού καλά καλά ούτε τον εαυτό του δεν έχει για υπερασπιστή.

 

Ο Τσίπρας, μπορεί να μην μειώνει σημαντικά την διαφορά που δίνουν οι σφυγμομετρήσεις με το πρώτο κόμμα, την ΝΔ, αλλά η δεύτερη θέση τουλάχιστον είναι σίγουρη, αν δεν γίνει η έκπληξη και βρεθεί οριακά πρώτος.

 

Όπως και να χει, αν μικρύνει η διαφορά, αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού δεξιοί και αριστεροί θα πάνε μαζί του, εκτός του Κασιδιάρη, δεν θα έλεγα ότι είναι το ίδιο σίγουρος και ο Μητσοτάκης, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του κάνει νούμερα, βέβαια με όποιον και να πάει το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο, αν δεν πάει, πάλι το ίδιο, γιατί η χώρα θα βουλιάξει και θα χρεωθεί μερίδιο της ευθύνης.

Δεν είναι απίθανο  να δούμε νέα κόμματα, μετά από καιρό και να διασπαστούν και τα 3 πρώτα σε άλλο ένα μεγάλο κομμάτι το καθένα, κάτι σαν Ιταλία δηλαδή, πάντως τα χειρότερα δείχνουν ότι έρχονται.