Scott Walker, ένας τραγουδιστής αίνιγμα που λάτρεψαν οι Βρετανοί

Scott Walker, ένας τραγουδιστής αίνιγμα που λάτρεψαν οι Βρετανοί

Ιδιαίτερα μεγάλη έκταση πήρε η είδηση του θανάτου του Scott Walker στην Βρετανία όπου ήταν από τους τραγουδιστές που επηρέασαν σημαντικά, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις τους, ονόματα όπως οι Jarvis Cocker, David Bowie, Brian Eno, Marc Almond, Thom Yorke.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από τους προσωπικούς δίσκους του είχαν εντυπωσιακά χαμηλές πωλήσεις, ένας από αυτούς μάλιστα, το 1984, είχε τις λιγότερες πωλήσεις στην ιστορία της Virgin με επακόλουθο να περάσουν 10 χρόνια μέχρι να βγάλει άλλο δίσκο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 και ενώ ο David Bowie έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη στο BBC η παρουσιάστρια του έπαιξε ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ο Scott Walker ευχόταν Ευτυχισμένα γενέθλια στον Bowie, τα τελευταία άλμπουμ του οποίου έχουν έντονη την επιρροή του Scott Walker.

Ο παραγωγός των Radiohead δήλωσε ότι μια μέρα είδα στην οδό Chiswick τον Scott Walker πάνω στο μηχανάκι του και μόλις πήγα στο στούντιο ο Thom Yorke είχε στα χέρια του το άλμπουμ Scott Walker 4, το θεώρησα καλό σημάδι.

https://www.youtube.com/watch?v=7777sdhMwFg

Κώστα Ζουγρής