Εσείς ποιο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζετε, αυτό με την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον Ανδρουλάκη;

Ο Πραγματικά χαρισματικός σαν ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος ήξερε απόλυτα την ψυχολογία του Έλληνα και στην κυριολεξία τον έκανε ότι ήθελε δημιούργησε ένα κόμμα σαν να ήταν παραγγελία στον ευκολόπιστο και παράλληλα μόνιμα οργισμένο χαρακτήρα του 'επαναστάτη'  Έλληνα και τον έκανε παντοτινό σκλάβο του.

 

Την τακτική του ακόμα προσπαθούν να αντιγράψουν οι νεότεροι πολιτικοί, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί ο Ανδρέας είχε φυσικό ταλέντο και όχι αυταπάτες, ενώ ήξερε απόλυτα της παγκόσμιες ισορροπίες και το πού ανήκε η χώρα μας.

 

Οι επίδοξοι διάδοχοι του είναι μπερδεμένοι με ιδεολογικές αντιλήψεις οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στον σημερινό κόσμο όπου αριστεροί και δεξιοί ακολουθούν συχνά κοινή πολιτική και σε αρκετές περιπτώσεις συνεργάζονται, έστω σιωπηρά, αν όχι φανερά, όπως συνέβη και στην χώρα μας σε κάτι που δεν θα τολμούσε να το κάνει ούτε ο Ανδρέας και δεν αποκλείεται να το δούμε ξανά στις επόμενες εκλογές με κάποιο από τα μικρά δεξιά νέα σχήματα  ή τον Βελλόπουλο που δείχνει ότι αυξάνει την δύναμη του και θα τον έχουν ανάγκη όποιοι προσπαθήσουν να κάνουν κυβέρνηση.

 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθούν και πολιτικές που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές από αυτό, αφού ξέρουν καλά ότι όλοι οι Έλληνες είναι Πασόκοι στην νοοτροπία, που τους θέλει να προσδοκούν τις Άγιες μέρες ξεγνοιασιάς που τα λεφτά τρέχανε από τα πατζάκια όλων των Ελλήνων.

 

H προσπάθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρουν τους περισσότερους ψηφοφόρους του κέντρου, όποιος το καταφέρει θα βγει πρώτο κόμμα. Η σημερινή μορφή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να μπορεί να επανέλθει προς το παρόν στην εξουσία, στο μέλλον κανείς δεν ξέρει, μπορεί να δούμε τα πιο απίθανα, τα οποία σήμερα θα θεωρούσε κάποιος επιστημονική φαντασία

 Οι πιέσεις που δέχεται ο Μητσοτάκης από την δεξιά του και ο Τσίπρας από την αριστερά του, είναι εμπόδια βέβαια στο να πείσου τους ψηφοφόρους που θέλουν πιο ξεκάθαρες απόψεις.