Άνθρωποι χωρίς παρελθόν

Η επιστήμη προχωράει, η τεχνική νοημοσύνη κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνιση της στις προηγμένες χώρες, παράλληλα όμως οι ηγέτες όλων των κρατών, μικρών ή μεγάλων, φροντίζουν με τα μέσα που ελέγχουν να στρέφουν τους πολίτες τους σε όλο και πιο αδιάφορα δήθεν σημαντικά γεγονότα, όπως οι νικητές και ο τρόπος που μαγειρεύεις το πιλάφι για να γίνει σπυρωτό, τραβάνε για μήνες υποθέσεις που λόγω της φύσης τους είναι ελκυστικές στο κοινό, όπως στην χώρα μας η υπόθεση της Ρούλας που δεν λέει να φύγει από την επικαιρότητα και αν σκεφτούμε ότι η δίκη στο κράτος δικαίου που είναι η Ελλάδα, μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια, καταλαβαίνετε τι μας περιμένει. 

 

Άλλα θέματα είναι αυτά που κυριαρχούν, τα τελευταία χρόνια όπως η πανδημία που ναι μεν είναι επικίνδυνη, αλλά αποσύρουν ή προωθούν την επικινδυνότητα ανάλογα με τα κέφια τους και βέβαια το θέμα του πολέμου που θα είναι ίσως ο 20ος που γίνετε τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά ο πρώτος που παίρνει τόσο μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ.

 

Η οικονομία είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο οι' κακοί' την επιδεινώνουν και οι 'καλοί' μπορούν να την επαναφέρουν, ενώ στην ουσία το μεγάλο κεφάλαιο ψάχνει να βρει τρόπους να μαζέψει τα λεφτά του κόσμου.

 

Όλα αυτά, μαζί με πολλά άλλα που τα ζούμε καθημερινά απομακρύνουν τον σύγχρονο άνθρωπο από την ιστορία του και τον κάνουν να ζει έντονα το παρόν σαν να παίρνει μέρος σε ένα τηλεπαιχνίδι.

 

Μουσική, κινηματογράφος και όλες οι τέχνες περνούν πια σε δεύτερο πλάνο και δεν έχουν την σημασία που είχαν στο παρελθόν.

 

Όλοι παλεύουν δήθεν για τα δικαιώματα των πολιτών, στην πραγματικότητα όμως αυτή η πίεση θα οδηγήσει σε έναν πολύ πιο συντηρητικό πλανήτη.

 

Προσπαθήστε να κρατήσετε την επαφή σας με το παρελθόν, να μαθαίνετε από αυτό, να αγαπάτε τους μεγαλύτερους και να αξιοποιείτε τις εμπειρίες σας για το μέλλον