Pete Townshend των Who ήλπιζε να πεθάνει νέος, έγινε 77 ετών

Έχουν περάσει 57 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Pete Townshend βασικός δημιουργός των Who έγραψε έναν από τους ύμνους του ροκ, το πραγματικά αθάνατο My Generation.

Εντύπωσε τότε, αλλά και στην συνέχεια είχαν προκαλέσει οι στίχοι του που εξέφραζαν την επιθυμία του να πεθάνει πριν γεράσει, προφανώς αγνοώντας, όπως άλλωστε είναι φυσικό, ότι ο χρόνος περνάει για όλους και  το για πάντα νέος υπάρχει μόνο σε κομμάτι της λογοτεχνίας και στην ψυχή του κάθε ανθρώπου.

Από τότε οι Who έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ροκ και για πολλούς ίσως το μεγαλύτερο.

Ακόμα τα δύο μέλη τους που βρίσκονται στη ζωή συνεχίζουν τις εμφανίσεις σε σπάνια χρονικά διαστήματα, τα οποία τώρα είναι πιο συχνά, αφού ο χρόνος που περνάει δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την δυνατότητα να παίζουν ζωντανά.

Συνεχίζουν όμως να προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες θεατές στις συναυλίες τους αφού εκτός από το μεγάλο τους ρεπερτόριο έχουν συνδεθεί με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Tommy και Quadrophenia είναι οι δύο ροκ όπερες που έγραψε ο Townshend και θα παραμείνουν για πάντα στην ιστορία της μουσικής.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντούσε σήμερα ο Townshend αν θα ήθελε να εκπληρωθεί η επιθυμία του και να είχε πεθάνει όπως πολλά από τα αστέρια του ροκ πχ στα 27 του.

Κανείς δεν θα φανταζόταν πριν από 58 χρόνια  ένα συγκρότημα όπως οι Who θα ήταν στην επικαιρότητα και το 2022, αυτή είναι η μαγεία που ακολουθεί το ροκ και δεν θα σταματήσει ποτέ εντελώς, αφού τώρα πια δεν είναι μόνο μία συγκεκριμένη μουσική φόρμα, αλλά μεταλλάσσεται συχνά με  το πέρασμα του χρόνου.  

Video Url