Οι επιστήμονες σχεδίασαν μουσική ειδικά για γάτες..

Οι επιστήμονες σχεδίασαν μουσική ειδικά για γάτες..

Μία ομάδα επιστημόνων (δύο ψυχολόγοι και ένας συνθέτης) με πραγματικά αξιαγάπητα ερευνητικά ενδιαφέροντα, ξεκίνησαν μία αποστολή σχεδιασμού ειδικήςμουσικής για οικόσιτες γάτες.. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην εφημερίδα "Applied Animal Behavior Science", οι ερευνητές επισήμαναν ότι για να μπορέσει να είναι αποτελεσματική η μουσική σε άλλα όντα θα πρέπει να είναι στην ίδια συχνότητα και στο ίδιο tempo με αυτά που υπάρχουν στην φυσική επικοινωνία του κάθε είδους..

"Βλέποντας τους φυσικούς ήχους της γάτας ταιριάξαμε την μουσική μας στην ίδια συχνότητα που είναι περίπου μίαοκτάβαυψηλότερη από την φωνή του ανθρώπου" είπε ο Charles Snowdon, επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Wisconsin σε συνέντευξη του στο site Discovery News..

"Φτιάξαμε ένα tempo που πιστέψαμε ότι θα έβρισκαν ενδιαφέρον οι γάτες και συνδυάζοντας το γεγονός ότι οι έχουν περισσότερες συχνότητες στην φωνή τους καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία φιλική νότα για τα συμπαθή τετράποδα" δήλωσε ο καθηγητής..

Η ομάδα δοκίμασε αυτούς τους ήχους σε 46 οικόσιτες γάτες και εκείνες ανταποκρίθηκαν θετικά "τρίβοντας τη μουσούδα τους" στα ηχεία..

Ακούστε κάποια δείγματα της μουσικής εδώ:

Spook's Ditty

Rusty's Ballad